Nejste přihlášen/a.
Poznam nejak rozdil mezi pevnostni a obycejnou zavitovou tyci? V obchode jsem koupil pevnostni, ale pak jsem jeste musel dokupovat dve ve stavebninach a pani nevedela, jestli jsou pevnostni. Na pohled vypadaji stejne, ale mam je jako kotvy do betonu,tak bych nerad, aby se mi casem treba utrhly
Obecně to nepoznáte, i pevnostní šrouby mohou být válcované. Takže musíte věřit prodejci, což není vždy spolehlivé vodítko. Ve strojírenství se to dá spolehlivě zjistit, vždy to ale něco stojí. Zkušený mechanik má jisté primitivní metody když klepne hranou ověřeného materiálu i hranu jiného neověřeného. a dle prohlubně v místě záseku posoudí který materiál je tvrdší nebo zda jsou podobné. Jsou na to i přístroje které provádí tzv. brinellovu zkoušku tvrdosti. Mívali prakticky v každé strojírenské kolbence.
Hlavni otazka je,c o na nich bude pridelane. Jestli budou drzet pozednici na venci, tak staci obycejne tyce 9delaji se myslimze v pevnosti 4.5). Vyssi pevnost na drevo je nepodstatna, neb drevo je v tlaku (lokalnim) pevnozsi mnohem nizsi. Jestli ale na tycich bude viset pojezdova brana, tak je to otazkou. Pevost se da ale rozumne dohnat prumerem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.