Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omítka na porfix

Od: xxxm odpovědí: 2 změna:
Zdravím, mužu cihly porfix nahodit omítkou multibat? Bude to držet? Nepopraská to kvuli pnutí?tdával bych tak 1cm

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Myslím,že klasická jádrová není to pravé ořechové!Na porobetonové tvarnice (je jedno zda-li Porfix,Ytong nebo Hebel...)se většinou natahuje lepidlo a perlinka a poté štuk.Je možné jiné druhy,tenkovrstvé ale osobně - i když jsem odpůrce lepirdla do interiéru (mimo dlažby a obklady),tak na toto ano a to i přesto,že jsem osobně vyzkoušel oboje ,jak lepidlo a pak štuk,tak tenkovrstvou .Té druhé jsem nakonec musel stejně 2 vrstvy .Oboje jak soukromě tak i v arbajtu!Poprvé na hebel někdy v roce 98 a nakonec od té doby jen lepidlo a normální štuk

doplněno 28.07.15 21:42:

Běžně pokud se zdí z kombinací-nosné zdi pálené cihly (porotherm,heluz...) a na to navazující z porobetonu vždy je tam přesazení o jeden cm skrze omítku!

doplněno 28.07.15 21:43:

Zatím jsem neviděl tyto materiály ohazovat-max.natáhnout lepidlo a na to omítka ale běžně ,nedělá se to!

xxxm

Mě zajímalo jestli to někdo tak už dělal. Já budu nahazat tlustou omítku na klasickou zed z plných cihel a ostatní menší příčky mám z porfixu. Tak jsem to chtel vzít najednou, tím stejným. Lepidlo nechci kvůli nízké paropropustnosti takže asi padne jen na porfix sádrová omítka typu hasit 150.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]