Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kterou barvou vymalovat ložnici

Od: karel87 odpovědí: 19 změna:

Která barva opticky nezmenšuje místnost, a současně se hodí do ložnice, kam se chodí jen spát? Nechceme obligátní bílou, máme vybílený celý byt, v kuchyni, obýváku a pracovně a předsíni je bílá účelná a líbí se nám, ale ložnici chceme trochu obzvláštnit. Žena chtěla fialovou a to jsem jí rozmluvil, tak teď jsem s návrhem na řadě já :)

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, já bych se nebál žluté nebo oranžové - optimistické, teplé a sluníčkové barvy. Probuzení bude veselejší. Zdravím!

lidus*
hodnocení

1x

Koho znám, má aspoň jednu stěnu světle zelenou, také jsem měla a dnes mám 2 stěny světle meruňkové, vnučka má pokojík kde i spí 2 stěny světle modré a na jedné z nich duhu, sluníčko a záhon tulipánů-vypadá to skvěle a začala jsem přemýšlet, že tu jednu meruňkovou také vyzdobím nějakou optimistickou malůvkou. Myslím, že se hodí každá teplá a světlá barva. Nikdy bych nešla do červené, příjde mi příliž agresivní.

hodnocení

0x
To není jednoduché.Záleží na mnoha aspektech.Např.jakou barvu nábytku máte a jak interiér vypadá jako celek...
V každém případě se do ložnic preferuje barva zelená i modrá,které uklidňují od stresu a nabuzují klid.
karel87
hodnocení

Shodou okolností si necháváme na zakázku dělat vestavnou skříň a budeme kupovat i manželskou postel. Vestavná skříň bude mít na dveřích zrcadla, žena přeferuje bílé lamino, čili skříň patrně bude bílá, nicméně myslím, že bude přístupná argumentům.

repkin*
hodnocení

0x

Já mám dvě zdi a strop bíle a dvě zdi světle zeleně :)

cygnus*
hodnocení

0x

Ložnice je místem odpočinku, proto se doporučují odstíny, které uklidňují. Světlé barvy pokoj opticky zvětší. Já mám ložnici světle zelenou s bílým stropem a jsem spokojena.

taisha*
hodnocení

0x
Mám v ložnici kombinaci krémové žluté s bílou a super-příjemné a nijak to neruší.Jinak ještě navrhuji béžovou a pokud máte větší ložnici,tak vínová červená ;) záleží taky,v jaké barvě máte nábytek...

72mona3*
hodnocení

0x

Já jsem pro tu fialovou *frajer* Vážně. Záleží na odstínu. Docela dlouho jsem ji nesnášela, ale pak jsem viděla jednu ložnici vymalovanou do lila...a bylo po averzi (teď mám obývák do fialova). V kombinaci s tmavším dřevem a bílými prvky...paráda. Zkuste ženu překvapit tím, že se shodnete ;). Mona

karel87
hodnocení

Jaký je ten odstín lila? Když zadám do googlu, tak jsou tam pokaždé úplně jiné odstíny:

google.cz/...

72mona3*

Pan google není všemocný ;) Není nad to, zajít si do special. prodejny, vypůjčit si vzorník a mrknout na odstíny. Lila bych popsala jako světle fialovou (čtvrtá v horní řadě a třetí v druhé - viz váš odkaz). Ono to není jednoduché, vybrat přesně to, co chcete. Záleží totiž na světle. Mám jako jednotící prvek po celém bytě od Primalexu arabské mocca - a na každé stěně vypadá úplně jinak. Mona

karel87
hodnocení

Prý dnes existují speciální nanobarvy do ložnic s různými užitečnými vlastnostmi, neslyšeli jste o tom?

doplněno 27.07.15 22:54:

Trochu jsem googlil a vygooglil např. toto: aktivnistena.cz/... nebo fn-nano.cz/... nebo thermowell.cz/... nemáte s tím někdo zkušenosti?

buss
27.07.15 23:06
hodnocení

0x

černou

koule
hodnocení

0x
My mame svetlou sedou. Hlavne i kvuli tomu, ze vetsinu povleceni mam sedo cervenych a dekorace cervene. Pak akorat zmenim povleceni a dekorace a hned to bude vypadat jinak...

tiffany*
hodnocení

0x

Světlejší odstín meruňkové, v ložnici je důležité ranní světlo a mírně optimistická barva :).

kutululu
hodnocení

0x

Já tedy souhlasím s Vaší paní, líbí se mi fialová a v ložnici s bílým nábytkem vypadá fantasticky. Ale pokud chcete jinou, tak navrhuji světle zelenou. Někde jsem slyšela, že se hodí právě do ložnice, protože uklidňuje.

jabraka*
hodnocení

0x

Použij tapetu.Výběr je obrovský.Barvu můžeš kombinovat s atraktivním vzorem.

JABRAKA

nox®
hodnocení

0x

Osobně mám rád syté barvy, takže jsem si splnil sen a v ložnici jsem si vymaloval jednu stěnu za postelí na sytě fialovou, stejně tak špaletu kolem balkónových dveří. Nábytek mám na míru, vestavěná skříň se zrcadlem, komoda, noční stolky v barvě švestka s černými doplňky jako lampičky, černá čalouněná postel, pochopitelně s fialovým povlečením a koberečky. Vypadá to perfektně a hodně luxusně.

hodnocení

0x

Je to silně individuální. Já mám stěny světle žluté, (dřív na nich byl ještě sotva viditelný drobný zlatý váleček), strop bílý, nábytek mám černý, koberec medový (žlutý jsem nesehnal), povlečení a doplňky žluto-černé. Když pak večer zhasnu, mám všechno jen černé *smich*. Abych ale pravdu řekl, do ložnice chodím spát a když spím, je mi úplně jedno, jakou má co kolem barvu *smich*.

mirunka
hodnocení

0x

Já bych volila nějaké klidnější barvy, jako je třeba lila fialová v kombinací s bílým stropem nebo třeba zelenkavou, která je známá tím, že uklidňuje. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]