Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepad děšťové vody do studny

Od: adamnovak odpovědí: 4 změna:

Zdravím. Rád bych udělal nějakým způsobem přepad dešťové vody, z 300litrového sudu do studny vrchem, hadící, třeba přes kohoutek, ale s nějakým sítkem, filtrem, aby mi do studny šla jen čistá voda? Je pravda, že studna slouží jen na zalévání, ale třeba takové listy a jehličí, bych tam převádět nechtěl. Přikládám náčrt, jak to u mě na zahradě vypadá...

Prosím poradit, jaký třeba kohoutek pořídit, jak do plastového sudu vyříznout a kohoutek upevnit, jak přidělat případně sítko, jestli do hadice nebo do díry před kohoutek, jakou hadici použít, v jaké výšce díru u sudu udělat, jaké materiály použít, atp. Děkuji. Adam

Přepad děšťové vody do studny

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mám takový dojem, že když Vám na tento přepad do studny někdo přijde, dostanete celkem mastnou pokutu. A sousedi jsou všímaví.

adamnovak
hodnocení

A proč? Je zakázáno studny plnit vrchem? Chápu, že dešťová voda je něco jiného než spodní prameny, ale vody je nedostatek, že tak proč vodou plítvat tím, že bude téct okolo sudů? Případně, jak byste s přebytečnou vodou naložil?

pohanka*

Na ten pramen mohou být napojeni i jiní uživatelé a používat jako zdroj pitné vody. A voda z okapu může vodu kontaminovat a ohrozit zdraví ostatních.

Dešťovou vodu chytejte nejen do sudů ale i do velkých plastových nádrží, které je možno i zakopat do země.

Počtěte si tady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]