Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o odpověď: Platí pro podnájem bytu stejná pravidla jako pro pronájem? Protože vlastníkem bytu, který chci dát do podnájmu, je SBD, musím uzavřít podnájemní smlouvu. - souhlas SBD mám.Chci dát zatím podnájem jen na dobu určitou na 3 měsíce a pak, když bude všechno v pořádku, prodloužit na delší dobu. Tak jsme se s podnájemkyní dohodly.
1. Mohu dát tedy smlouvu na dobu určitou na 3 měsíce s automatickým prodloužením, tak jako to jde u pronájmu? ( v NOZ jsem se dočetla jen, že podnájem zaniká s nájmem a nic o době určité tam nebylo)
2. Pokud ano, jakým způsobem smlouvu prodloužím? Musím ji nějak písemně prodlužovat, nebo stačí, že tam je určené to automatické prodloužení? Nebo musím sepsat Dodatek smlouvy s novým zněním doby nájmu, který já i podnájemce podepíšeme?
Děkuji
Podnájemce nemáte téměř žádná práva oproti nájemci. Pokud už podnájemní smlouvu, pak její přílohou by měla být nájemní smlouva. Prodloužit můžete dodatkem, automatické prodloužení není výhodné pro žádnou stranu. Každému zájemci o podnájem bych doporučil útect hodně rychle a daleko... případně být jako podnájemce na dobré slovo bez smlouvy.
Děkuji za odpověď. Nemůžu dát nájemní smlouvu, protože majitelem je SBD a já jsem nájemce, proto musím dát podnájemní smlouvu na dobu určitou, než byt koupím do osobního vlastnictví( asi za půl roku).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.