Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skvrny od terpentýnu

Od: klima® odpovědí: 3 změna:

Tuhle jsem zase malovala olejovými barvami a "podařilo" se mi trochu barvy dostat na plyšáka (samozřejmě bílý). "Inteligentně" jsem to zkusila rozpustit terpentýnem - barva sice skoro pryč, ale místo ní obrovské kolo (zažloutlé) od terpentýnu. Nevíte, jak ho očistit? Benzín nemám :(

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, nyní to necháte být a až půjdete okolo drogerie, tak si tam koupíte ten čistý benzín (čistič skvrn). Ono to počká a čistič se Vám bude hodit vždy. Zdravím!

doplněno 30.06.15 12:01:

No, skvrny tam jsou již hotové - čistič má čistit (ten benzín je čirý). Jestli máte doma francovku a tampónky, tak to zkuste i tak. Ten benzín (z drogerie) by byl lepší.

doplněno 30.06.15 12:03:

Ano, Teta (pokud je to větší prodejna, kde jsou i čistící prostředky) ho mít bude. Zeptáte se první prodavačky na benzínový čistič skvrn a ona Vás nasměruje.

hodnocení

Nezanechá ten čistý benzín skvrny?

doplněno 30.06.15 11:59:

Myslíte, že ho budou mít v Tetě/DM (a pod jakým názvem to mám hledat?)

doplněno 30.06.15 12:01:

Alpou jsem zkoušela a nic.

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
terpentýn je přesným názvem terpentýnový olej ;) No a co s olejem? Vyčistit benzinem, lihem, zkusit vyprat,... Pamatuju se, že jako malému klukovi, když sem se nekdě zmazal od smůly nebo od asfaltu, tak děda (natěrač) vzal teprentýn a tím to vyčistil. pak se to normálně vypralo a nevím, že bych měl pak někdy někde fleky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]