Nejste přihlášen/a.
Zadáváme zhotovení na míru botník v předsíni. Pro běžné boty a sandále uvažuji o záklopných šikmých policích (viděl jsem je v Ikei a Scontu). Ale nejsem si jistý, jestli je to dostatečně šetrný způsob uložení bot a jestli pro dámské šatové lodičky a pánské oblekové boty není vhodnější, aby ležely ve vodorovné poloze raději.
No a samozřejmě pro gumáky a vysoké kozačky je asi vhodnější také vodorovná poloha.
V tuto chvíli máme asi 35 párů, 20 žena, 10 já, 5 dcerka.
Na svoje boty jsem si pořídil napínáky, prý něco takového existuje i na kozačky, zatím pátrám.
(Bohužel můžeme mít jen botník v předsíni, nemáme možnost přemísťovat mimosezónní obuv. Nemáme komoru, ani úložný prostor a v ložnici do vestavné skříně se také boty nevejdou, je malá a do kuchyně se uložení bot nehodí. Předsíň je jediné místo pro uložení bot.)
Před lety jsem si koupila takové vzdušné poličky u Lidla, myslím z ořechového dřeva, na které se vejdou čtyři páry bot vedle sebe. Ty poličky jdou nastavovat jedna na druhou (mám jich na sobě osm, celá sestava je vysoká 110 cm, klidně by mohla být ještě vyšší), jsou to vlastně dřevěné rošty a vypadají opravdu velmi dobře. Jsou vzdušné, velmi přehledné a zároveň vypadají upraveně. Rozhodně myslím není dobré dávat boty, které se denně nosí, do uzavřených prostor, potřebují se vysušit. Boty, které nosím opravdu jen příležitostně (dražší, společenské), tak ty mám v původních krabicích, mohly by být i naspodu skříně s oblečením (já je mám v předsíňové stěně, v uzavřené skříňce). Kozačky naležato. Jo a ty napínáky jsou to nejlepší, co člověk pro své boty může udělat, souhlas. Fakt je, že do té police z roštů se trochu práší, je to malá nevýhoda, no ale o boty se musí pečovat tak jako tak, takže se to dá vydržet.
Původní krabice, nevím. Asi by chtělo krabici vystlat tlustou bavlněnou látkou, aby botky byly jako v bavlnce
S vysoušením bot je to pravda, mohou vznikat plísně. Původně jsem chtěl uzavřený prostor, aby na boty nepadal prach, ale možná udělat do botníku dírky, aby to uvnitř větralo...
Dírky, to je asi málo... ten rošt je lepší ( je to z hranolků asi 1,2 cm širokých, dělá to takové pravidelné čtverečky, tento styl nábytku jsem viděla taky v prodejně JYSK, jsou z toho i stolky a různé skříňky, moc se mi to líbí. A také přehlednost, prostě na ty boty vidíte, to je taky fajn. Na druhou stranu by vám mohlo vadit, že každá návštěva si může prohlížet všechny vaše boty (teda jejich "paty"), mně to ale nevadí, jen musím dbát, aby byly srovnané a očištěné, to ale zvládnu . Možná, aby byl botník zakrytý, by se na regál daly udělat dvířka, zase tím stejným stylem, mřížkovaná, určitě by to vypadalo pěkně, jen možná trochu nepraktické, když je méně místa. Praktičtější a "neviditená" je jenom komora... ale o té bavlnce budu přemýšlet
.
Někde jsem viděla sloup až do stropu, na držáky na něm se boty jakoby navlečou špíčkou. Zabíral velmi málo místa. Nějak tak, ale na sloupu horma.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.