Nejste přihlášen/a.
zdravim, jen premyslim, spotrebice jake znacky byste si vybraly do kuchyne vy? zarizujeme kuchyn a dostali jsme nabidku spotrebicu znacky gorenje, ale nejak podvedome nemam nejlepsi duveru k teto znacce. mozna to je jen nepodlozena zaujatost...
diky predem za zkusenosti, tipy...
jiri
Dobrý den, pokud zrovna neřešíte finance a chcete i dobrou kvalitu, tak viz odkaz. Zdravím!
doplněno 26.07.15 17:20:Obecně - volte německou kvalitu (výrobce).
V současné době je těžko věřit jakékoliv značce. Když vezmu nářadí, tak při testech jedné značky, jsou některé výrobky suoer a jný typ propadák. To platí i o spotřebičích. Odešla mi pračka Whirpool po záruce. Když jsem jí rozebral, tak bych konstruktérovi ruce zpřerážel.
Takže to v současné době řeším pročítáním recenzí v dTestu a dalších diskuzí. Pak se rozhodnu co risknu. Bohužel od jedné značky nevychází veškeré spotřebiče nejlépe a je to pak složenina z několika značek. Nebo jít do luxusnější řady, ale pak zase ta cena.
Určil bych si nejdříve priority, zda v kuchyni vše od jedné značky, či si to poskládám z různých a v jaké cenové katogorii to chci mít. Pak pročíst recenze a rozhodnout se.
Buďte trochu ,,Patrioti,, a věřte českým značkám. Sporák Mora-22 let, lednice Calex 20- let, pračka Tatramat -15 let,drobné spotřebič-mixér,šlehač,...ETA -30 let,vysavač Eta cca 16 let,jen mikrovlnka ECG nám to kazí-17 let.:--))
Bohužel české už není v této zemi skoro nic a to, že Vám spotřebiče těchto značek vydržely tak dlouho, již dávno neplatí. Eta už není, co bývala, je to čína a kvalita některých jejich spotřebičů mizerná - třeba nožový drtič-mixér, kde se připojovací šestihran nože z PP (!) sjel při trochu větší zátěži a mohlo se jít reklamovat... děs velebnosti. Dnes se jede na kvantitu ne na kvalitu a pokud chcete kvalitu, tak si ji řádně zaplatíte. Čest výjimkám.
Na Etě se mi líbí, jak manipulujou s lidma, když na výrobek celý z Číny dali obří nápis design pro Českou Republiku a lidi to kupujou. A vlastně nelžou, nikde se nepíše vyrobeno v ČR. My máme doma taky výrobky různých značek, ale problém je vždy jiná barva nerezu, jenže jak jsem si všiml,liší se i jednotlivé řady od jednoho výrobce. Nám to nevadí.
A není to dneska už jedno?přece jenom všechny firmy chtějí odbyt a vše se vyrábí jen na dobu nutnou.
Ale osobně mám lednici s mrazákem Gorenje už 9let a naprosto v pohodě.Šlape tiše,odmrazuji minimálně,skoro vůbec.Pračku se sušičkou(mám taky jako součást kuch.linky)mám Fagor,taky 9let bez jediné závady.El.vařič mám Etu a je supr(první měl 9let,ale nechala jsem jej sousedce a koupila si nový ten samý) jen když jsme u těch značek,tak jediný problém v kuchyni jsem měla s Českou Remoskou.Mám už třetí a pokaždé vydržela v průměru 2,5roku.Takže patriot moc nejsem i když je vyrábějí kousek ode mě
Dneska už to není ani o značkách, ale spíše o solidních prodejcích, a hlavně o kvalitním a rychlém servisu. Sám jsem (byl) milovník dobře znějících značek. Dříve to mělo možná nějakou váhu, ale dnes je důležitý hlavně prodejce. prostě, když třeba v Alze, Mironetu, Kase, Mallu nemám problém s reklamací, tak proč bych hledal někoho jiného? A oni to dobře vědí. Takže ani nejde tak o značku, ale spíše, kde jí koupíte. A Gorenje je pěkná značka. Sám mám rád chladící techniku Liebherr - v práci asi 3 x - slouží už více než deset let. Pořídil jsem si jí i domu a docela zklamání - po 4 letech neopravitelná závada - alespoń údajně - další dva roky chladí, ale jen v módu s větrákem. Na značkovou lednici za 15 tis. bych teda měl jiné požadavky. Dneska se to tak dělá - nic se už neopravuje - jen vyhazuje - ale je to zase levnější. Tak co chceme?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.