Nejste přihlášen/a.
Dobrý den přečetl jsem si ve vaší poradně již zmíněnou otázku a po přečtení odpovědí musím reagovat a napsat novou otázku : Vlastním kombinovanou lednici s mrazákem ve spodní části,FAGOR No Frost.Stáří lednice je 3 roky.
Dole v mrazáčku je na zadní stěně mrazící výparník a pod ním je odtoková trubička na vodu.Tento výparník je celý zakrytý speciálním krytem a v tomto krytu jsou různé průduchy a ventilátor který vhání chladný vzduch z mrazáčku nahoru do lednice a zároveň za tímto výparníkem stéká voda z lednice dolu do prostoru pod výparník a odtud má odtékat již zmíněnou trubičkou ven do nádoby nad motorem.A zde je ten problém ,jakmile skončila záruka (před rokem) tak od té doby nám ta trubička zamrzá ,tím pádem tam přitékající voda namrzá stále do víšky až zamrzne do poloviny výparníku a zároveň zamrznou průduchy v tom zadním krytu a ventilátor nemůže foukat chladný vzduch nahoru do lednice. Musím ten zadní kryt odšroubovat fénem všechen ten led rozmrazit (cca 2-3 hod.) teplou vodou rozmrazit odtokovou trubičku vše smontovat dohromady a čekám kdy se zase ukáže , že lednice nechladí a to celé zase opakovat.Ze začátku to bylo za 2až 3 měsíce nyní je situace taková,že poslední rozmrazování jsem dělal 5. července 2015 a dnes 25. července 2015 mi manželka hlásí že to zase nechladí.Nevím co mám dělat aby lednice s mrazákem fungovala normálně.Můžete poradit co s tím.Já jsem vymyslel možnost nějak ucpat ten přívod vody z lednice do mrazáku a vyvrtat díru nad mrazáčkem ze zadní stěny a vyvést vodu tou dírou přímo do nádoby nad motorem.
Prosím ty kteří budou radit co s tím tak aby nepsali že je odtékací trubička ucpaná nebo jinak neprůchodná,vše je čisté a průchodné čistím to skoro každých 14 dní. Děkuji za radu Arnošt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.