Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povolení na plot?

Od: cekrops® odpovědí: 4 změna:

Zdravím. Mám dotaz. Mám přízemní RD v řadové zástavbě. Na dvorku mám cihlovou zeď cca 2m vysokou. Problém nastal , když si soused udělal nad svojí prádelnou(kterou má na dvoře) terasu ze které neustále kouká k nám na dvůr. Otázka - mohu si k té cihlové zídce postavit např. dřevěné lamely (něco jako svislé žaluzie aby mohl proudit vzduch) vysoké odhadem cca 6m aby na mě soused nečučel?(natočené pod úhlem) . Musím mít nějaké povolení? Děkuji předem za (vyčerpávající) odpovědˇ :) !

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zcela přesně Vám odpoví na stavebním odboru na radnici. Když stavěl Váš soused terasu, tak jste k tomu dával souhlas - tedy, vyjadřoval jste se k jeho stavbě?

Jste si jistý, že ten plot je Váš (občas je v tom zmatek)? Máte vyřešenu údržbu (nátěry) nástavby plotu (z obou stran) a to i v dalších letech? Když soused vidí Vás, tak Vy jeho nevidíte?

Co s tou nástavbou udělá silný vítr? Pokud budete potřebovat stavební povolení, tak bude Váš soused souhlasit s tou nástavbou? Omlouvám se, že jsem Vám neodpověděl přesně na dotaz, ale toto bych zvažoval já. Zdravím!

P.S. Také bych zvažoval estetické hledisko - aby to nevypadalo jako šestimetrová "bolavá noha".

doplněno 25.07.15 09:25:

S tím úředním povolením si nejsem jistý, ale promluvit si o tom se sousedem bych považoval za vhodné i slušné. Je to hranice pozemku, tak by ho to mohlo zajímat.

hodnocení

Terasu si tam postavil bez jakéhokoliv povolení ode mě. Jinak, není tam plot (to jsem napsal špatně) ale cihlová zedˇ,která je moje. Chtěl jsem před ní nechat udělat nějakou firmou právě ty dřevěné lamely na kovových podstavcích. Jednalo by se na délku jen asi o 2,5 metru. Zbytek délky zdi mě naštěstí kryje strom. Myslím si že by to mohlo i docela dobře vypadat. No nic Takže asi to povolení od úřadu či souseda budu potřebovat , že?

Problém je v tom, co to vlastně hodláte stavět. Je to oplocení? Potom by to mohlo projít bez ohlášení. Ale stavba o výšce 6 m na hranici pozemku, navíc evidentně "na truc sousedovi" je tak snadno napadnutelná záležitost, že bych se do toho bez důkladné konzultace se stavebním úřadem vůbec nepouštěl. V úvahu jako důvod pro eventuelní stížnost připadají: Odstupové vzdálenosti (nejde-li o oplocení), výška "stavby", stínění a bezpečnost. "Cosi" s rozměrem 6x2,5 metru (možná menším, tohle je extrém Vámi uvedený, jde o tu výšku 6m) má takovou plochu, že bez výpočtu a tedy bez projektu může jít o bezpečnostní bombu. Kdo kdy viděl billboard (510x240 cm) letící vzduchem uprostřed zástavby domů, ví o čem je řeč. Nechci strašit, jen uvést všechna rizika a možnosti obrany souseda. Co vůbec komunikace se sousedem?
hodnocení

Problém je v tom že je to barák plný rómských spoluobčanů . Jsou sice celkem slušní ale. . . znáte to. Asi tam natáhnu jen ocelové lanko a jako závěs pověsím takovou tu vojenskou maskovací síť. V létě to vytáhnu(aby nečučeli) a na zimu složim. Na to snad povolení nebude třeba...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]