Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám nárok na pomoc?

Od: pinkbunny* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

odstěhovala jsem se od rodičů ke kamarádce, která mi nabídla pomoc(jinak řečeno, nechala mě u sebe bydlet). Odešla jsem v květnu, měla jsem u sebe zhruba 13 000 z předešlé práce. Teď jsem stále bez práce, hledám denně ale nikdo mi neodpovídá nebo slíbí, že se ozve a nic. Mám nárok na nějakou hmotnou nouzi či tak něco?

Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

1x

Zdravím,
pokud bydlíte kdekoli a nemáte tam trvalý pobyt (úředně = trvalé bydliště), tak nejspíš nepochodíte s příspěvky na bydlení apod.
Ale jak se říká "líná huba holý neštěstí" - zajděte na Úřad práce na oddělení sociálních dávek, konkrétně kancelář hmotné nouze, sdělte tam svůj problém a myslím, že vám poradí, co se dá dělat a jestli máte na něco nárok.
Dovolím si dát jednu radu - vystupujte tam slušně, neagresivně (těch agresivních tam mají mraky a nejsou z nich moc odvázaní) a určitě dostanete minimálně dobrou radu, jak postupovat dál.
Držím palce;)

uska*
hodnocení

0x

Nyní pobíráte podporu v nezaměstnanosti, ne? A jak bylo řečeno, bez trvalého pobytu u kamarádky na příspěvek nedosáhnete. O hmotné nouzi se infurmujte na ÚP.

Dobá rada. - Píšete, že sháníte práci, nikdo vám neodpovídá atd. Půjčte si kolo a objíždějte všechny firmy v okolí, i ty co neinzerují volná místa. Slušně se představte, odevzdejte vzorový životopis. Za týden objíždět firmy znovu - zda se nějaké místo nenašlo. Teď v dovolených by mohl vyjít záskok, po dovolených i práce na dýl. Neseďte na zadku u PC, ale trochu iniciativy byste mohla vyvinout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]