Nejste přihlášen/a.
Budu renovovat střechu, která je nyní provedena z krytiny Onduline. Chci použít plechovou krytinu (nejspíše Lindab Click). Musím pod tuto krytinu dávat střešní fólii? Jde o nezateplené podkroví a pod Ondulinem jsem taky nic neměl, byl připevněn přímo na latě.
Střešní folie správně měla být i pod Ondulinem. Ale podle toho co píšete, máte střechu dobře odvětrávanou a nějaká kondenzace vodní páry u vás nehrozí.
Radím vám udělat věc pořádně. Jestli jednou budete domek prodávat, pak byste měl mít střechu napočítanou podle normy. Mrkněte se na link. Norma je sice plná balastu, ale není zase tak moc drahá a něco se v ní najít dá.
ale hlavně bych vás upozornil, že za deště dělá plechová střecha větší rámus.
Pokud se jedná o obydlenou část domu - podkroví - dejte buď 40cm izolace nebo klasickou tašku!
O folii nebudu diskutovat, ta je jasná... ale máme plechovou střechu Lindab a v podkrovce jen bídných 28cm vaty - poslední týden nadávám jak Alík... Že já vůl se nechal ukecat na plech...
doplněno 24.07.15 13:29:ten lindab má velké a opravdu pevné plechy do délky 6m ve standardu - rychlá instalace... takže jestli máte možnost změnit, pak doporučuji.. Do garáže apod. je to super
Ne, jde o neobydlenou hůru. Žádná izolace, jen ten Onduline. A jde o rekreační objekt, takže mi nějaká ta hlučnost při dešti nebude vadit. Onduline byl levný, proto jsem ho zvolil místo původních betonových tašek, ale šlápl jsem vedle - ta degradace je velká, hlavně z jižní strany, kde se opírá sluníčko. Nemohu použít klasické tašky, to bych musel vyměnit i celou vazbu. Ta stará by to neunesla. Takže proto uvažuji o plechu. Je to lehké a snad bych to zvládl i svépomocí.
chci se jen zeptat... jaký že má vliv plech nebo normální taška na tepelnou izolaci střechy?
doplněno 24.07.15 16:09:ale ten plech snad také rychle vychladne (rychle se ohřeje - rychle vychladne; taška se pomaleji ohřeje, ale o to déle drží teplo), takže na teplotu v domě to bude mít prakticky nulový vliv.
Nebo spíš by se stejně chovala jakákoli jiná krytina.
Co se týče hluku tak souhlasím, ale opět dostatečná vrstva izolace a je to vpohodě.
On plech se relativně rychle rozpálí a teplo posílá dál-tj. na izolaci. V případě nedostatečné izolace to teplo jde znát i v domě...
Co se týče hluku, zde je to jasné - při kroupách nebo za hustého deště to může někomu vadit ...
Mám trojskla, 22cm polystyrenu, rekuperaci... , ale plechu dávám za vinu vysokou letní teplotu v domě - včera strašných 26,5°C. Možná je to jen mým subjektivním pocitem... nejsem fyzik... příští domek budu dělat s klasickou střechou...
doplněno 24.07.15 16:13:Pocházím z RD s taškou - připadne mi, že taška není ochotná rozpálit se do takových teplot jako plech... osobně jsem to ale s teploměrem neměřil. Žár ze střechy je u plechu rychlý, tj. od 8mi ráno nám dům ohřívá 26°...
Izolace v případě akumulace tepla uvnitř RD pak zabrání ochlazení bez ohledu na plech a jeho teplotu.
doplněno 27.07.15 08:10:Porovnával jsem červenou a červenou - mám cihlově červenou střechu plech na rozdíl od otcovi červené tašky...
samozřejmě leštěný hliník oproti černé pálené bude mít asi jiné teplotní rozdíly...
Možná je to jen můj subjektivní pocit - dotaz byl zodpovězen, tato debata zaměřená na můj názor asi není moc plodná...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.