Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ve sprchovém koutě se nám objevily černé skvrny. Pro lepší představu přikládám foto. Zkoušeli jsme je čistit savem, čistícím práškem a nic nepomáhá. Máte někdo zkušenost, jak se toho zbavit? Vypadá to dost nechutně...
Mimo jiné tam vidím i tu plíseň. Říkáte, že Savo nepomáhá, ale máte na mysli Savo sprej proti plísni? Ten zabírá nejlépe. Nastříká se na suchý povrch, nechá chvíli působit a pak stačí smít sprchou, ale ve Vašem případě doporučuji ještě vydrbat kartáčem. Savo má navíc bělící účinek. Pokuste se i předcházet tomu, aby se tam plíseň tvořila, tzn. větrat.
doplněno 24.07.15 10:08:* smýt, no no no, to je ale hrubka
To, o čem píše Kutululu má i Larrin. Je to v rozprašovači, nastříká se to na suchý povrch, po hodině se to opláchne sprchou. Vůbec se nesmí ničím otírat nebo drhnout a trousit spóry plísní do okolí. Čistí, bělí spáry, likviduje plísně, dezifinfikuje.
Wasube, tohle je v návodu. Měla jsem to uvést.
Ano, to já vím, že se nesmí drhnout, aby se plíseň neroznesla i jinam, ale není to jen před aplikací přípravku? Na Savu je mám pocit napsáno, že se buď po aplikaci má jen smýt vodou a nebo něčím setřít, ale nechci šiřit nepravdivou zprávu.
Vaše slova - citace -
Vůbec se nesmí ničím otírat nebo drhnout a trousit spóry plísní do okolí
jsou naprosto správná a pravdivá.
Dobrý den, já tam spíše vidím usazeniny vodního kamene a počáteční rezavění. Na vodní kámen je dobrý ocet nebo nějaký čistící prostředek k tomu určený. Když nebude usazenina z vodního kamene, tak se plíseň bude hůře množit (na čistém a hladkém povrchu). Zdravím!
doplněno 24.07.15 08:37:Asi by bylo fajn, naučit se (a celou rodinu) po sprchování vytřít ten kout hadrem, aby tam nestála voda, nedělal se vodní kámen, nečistota a plíseň - a ponechat ho otevřený, aby větral.
doplněno 24.07.15 18:01:Nechci pochybovat o dlouhodobém působení plísní na člověka, ale těchto pár teček by nemohlo ublížit ani koťátku. Spory plísní létají vzduchem, ale suché - proto se má plíseň vždy odstraňovat mokrá. Zkrátka, tazatel si sprcháč nejdříve uklidí a potom se pokusí o pravidelnou údržbu a preventivní vysušování vody i větrání.
Tomasi, v tomto bych si nenamočila ani nohy. Jak píše ben, čistit , čistit , čistit. Pokud byste každý týden vyčistili sprcháč, tak nemůže být v tomto stavu. Rzi asi nezabráníte, ale vodnímu kameni i plísni ano. Používám starší zubní kartáček a jednou drbkám sprcháč savem, podruhé sodou i k vůli odpadu, potřetí octem a mám jej jak nový. U vás je prostě jen zaneřáděný a ne, že nic nepomáhá. Sám se nevyčistí.
Děkuji všem za komentáře. Problém se mi již podařilo vyřešit. Pomohla kombinace sava proti plísním, přípravek na odstranění vodního kamene + horká voda s kyselinou citronovou. Pěkně na kolena a zubním kartáčkem jsem vše vydrhnul, sprcháč jako nový.
Nevím proč mě vůbec nenapadl ten vodní kámen. Původně jsem myslel, že přítelkyně omylem použila nějaký agresivní přípravek, který porušil povrch sprchového koutu. Dříve jsme používali "obyčejné" savo, nevěřil jsem, že je v tom takový rozdíl...
Ještě jednou všem díky, a pěkný den
Plíseň,kámen,to jistě,ale já nevím jak ostatní, já tam vidím hlavně obyčejnou rez,neboli ,,zub času,, Hold,nic nevydrží věčně. :--((
V první řadě si kupte gumové rukavice, kyselinu solnou ( chloroodíkovou ), molitanovou houbičku. Otevřete okna a všechny špinavé fleky přetáhněte kyselinou. Zbavíte se vodního kamene, plísně. Pozor na větrání, je to síla ale 100 % vám to odstaní ten bordel, co tam máte. Jen tak mimochodem, má se uklízet průběžně a ne jednou za rok...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.