Nejste přihlášen/a.
Dříve jsem pral černé oblečení (kalhoty, ponožky, spodní prádlo) v pracím gelu Persil určeném pro černé prádlo - byl to takový fialový gel. Poslední měsíce ho ale nikde nemůžu sehnat, byl jsem v Bille, DM a Rossmanu. Protože mě nebaví běhat po obchodech a shánět, chci se zeptat, jestli můžu černé prádlo prát v gelu pro prádlo barevné - gel má modrou barvu.
(Na bílé prádlo kupuji gel pro bílé prádlo - gel má paradoxně zelenou barvu.)
No já jsem zvyklý na Persil-gely, ale právě nemůžu gel pro černé právo sehnat. Můžete doporučit jiný gel na černé prádlo? Něco co prodávají v DM nebo Rossmanu. Děkuji.
Není - není na to zákon. Záleží jen na Vás jak budete dotovat radoby dobré prodejce. Babička neměla černý gel, a její črné šaty byly FAKT černé. Prala je v nějakém zvířeti ... JELEN? LOL
OK vzdělejte mě. JELEN je co? Značka prášku? Kde ho koupím.
Já kupuji Persil, ne proto, že bych měl hodně peněz, ale proto, že před časem vyhrál v dTestu, protože je to gel (prášek ulpívá na prádle a dráždí pokožku) a protože mi přijde, že gel je šetrnější k oblečení oproti prášku. Nemám znalosti, abych sám testoval prací prostředky, věřím spotřebitelským organizacím.
Perwol, Jelen na černé prádlo. Na ten svůj Persil, když jste na něho zvyklý, nakoukněte k Vietnamcům.
doplněno 24.07.15 06:53:Na trhu se objevil prací gel se jménem Jelen. Je na bílé, černé, barevné a univerzalní. Asi nepamatujete jádrové mýdlo s jelenem? V mnoha domácnostech dodnes bývá. Je skvělé na předpírání, na běžné skvrny. Já i ho kousek rozvařím a používám ho na vyčištění a současně jako penetraci před malováním. Mýdlo s jelenem je klasika a současně trvalka. A také mýdlo Helada.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.