Nejste přihlášen/a.
Před dvěma týdny jsem přemalovala zeď (barva merunková ) se mi na stěně objevily fleky (Kdysi skvrny od jogurtu, již před lety vymyté jarovou vodou, přetřené oranžovou barvou a nebyly vidět!). Malíř mi dal penetraci, abych jí skvrny zatřela a následně přemalovala barvou. Skvrny nezmizely, naopak byly patrné i tahy štětcem, kde jsem natřela penetrací.
Dnes jsem vymalovala penetrací celou stěnu a vůbec si neuvědomila, že jí musím naředit. Povrch je lesklý, jakoby perleťový, je mi jasné že je to špatně. Co teď s tím? Mohu normálně přemalovat?
Děkuji Ada
Zkuste stěnu normálně přemalovat, teprve podle vysledku se rozhodnete co potom. Malíř byl určitě mladší generace, že? Ti staří tyhle flíčky přetřeli acetonovým lakem, po hodině normálně přemalovali a bylo.
Právě že malířská parta byli profíci, malují u nás x let. Ovšem pokazila jsem to já, že jsem penetrační nátěr nanaředila.
Zdravím, aceton či nitro je trochu prasárnička a na stěně to nemá co dělat. Je to z doby, kdy nebylo tolik možností. U nás to chtěl malíř taky použít, ale nakonec jsem si dupnul a použil fintu s naředěnou finální stěrkou a štětkou. Jinak Remal (či jiná značka) sůl proti flekům prý ne, funguje jen někdy a můžete to ještě více pokazit.
Děkuji za poznatek, ale náhodou nevíte někdo, jestli je opravdu velký problém, že jsem penetraci nenaředila?
Mohu na to malovat 2-3 vrstvy barvy?Jedna odpověď výše byla, ať to zkusím, nic jiného mi nezbyde.
čím méně vrstev,tím lépe.Já bych skvrny řešil tak,že bych skvrny namočil a vrstvy seškrabal špachtlí až na podklad.Defekt bych srovnal s okolním povrchem širokým hladítkem finální stěrkou.Po zaschnutí přebrousil a normálně vymaloval.Dnešní barvy jsou dostatečně krycí,nejsou potřeba dvě vrstvy.Vymaluje li se válečkem,pak se pracuje rychle a vždy na suchý podklad.Pokud se vyskytnou nedomalovaná místa,nechá se stěna vyschnout a provede se oprava.Malování štětkou bych přenechal profíkům.Penetrační nátěry jsou určeny pouze na popraskané a nepevné povrchy.A je nutné je nanést co nejrovnoměrněji,jinak se to projeví na vrchním nátěru.
Pokud už jsou na stěně tři a více vrstev,pak je nutné stěnu zbavit nátěrů a malovat na čistou omítku.
JABRAKA
Osobně bych asi první nátěr nedělal podbarvený ale bílý a pak další,2. nátěr barvou a ne penetrací!Penatrace max na nové štuky a to jeětě více naředěnou bílou !Teď Vám asi nezbude než vše oškrábat,nejprve ale zkusit smit vodou nebo mýdlovou vodou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.