Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Natření nenaředěnou penetrací

Od: ada74* odpovědí: 7 změna:

Před dvěma týdny jsem přemalovala zeď (barva merunková ) se mi na stěně objevily fleky (Kdysi skvrny od jogurtu, již před lety vymyté jarovou vodou, přetřené oranžovou barvou a nebyly vidět!). Malíř mi dal penetraci, abych jí skvrny zatřela a následně přemalovala barvou. Skvrny nezmizely, naopak byly patrné i tahy štětcem, kde jsem natřela penetrací.

Dnes jsem vymalovala penetrací celou stěnu a vůbec si neuvědomila, že jí musím naředit. Povrch je lesklý, jakoby perleťový, je mi jasné že je to špatně. Co teď s tím? Mohu normálně přemalovat?

Děkuji Ada

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mire*
hodnocení

2x

Zkuste stěnu normálně přemalovat, teprve podle vysledku se rozhodnete co potom. Malíř byl určitě mladší generace, že? Ti staří tyhle flíčky přetřeli acetonovým lakem, po hodině normálně přemalovali a bylo.

ada74*

Právě že malířská parta byli profíci, malují u nás x let. Ovšem pokazila jsem to já, že jsem penetrační nátěr nanaředila.

trtr

Zdravím, aceton či nitro je trochu prasárnička a na stěně to nemá co dělat. Je to z doby, kdy nebylo tolik možností. U nás to chtěl malíř taky použít, ale nakonec jsem si dupnul a použil fintu s naředěnou finální stěrkou a štětkou. Jinak Remal (či jiná značka) sůl proti flekům prý ne, funguje jen někdy a můžete to ještě více pokazit.

ada74*

Děkuji za poznatek, ale náhodou nevíte někdo, jestli je opravdu velký problém, že jsem penetraci nenaředila?

Mohu na to malovat 2-3 vrstvy barvy?Jedna odpověď výše byla, ať to zkusím, nic jiného mi nezbyde.

jabraka*

čím méně vrstev,tím lépe.Já bych skvrny řešil tak,že bych skvrny namočil a vrstvy seškrabal špachtlí až na podklad.Defekt bych srovnal s okolním povrchem širokým hladítkem finální stěrkou.Po zaschnutí přebrousil a normálně vymaloval.Dnešní barvy jsou dostatečně krycí,nejsou potřeba dvě vrstvy.Vymaluje li se válečkem,pak se pracuje rychle a vždy na suchý podklad.Pokud se vyskytnou nedomalovaná místa,nechá se stěna vyschnout a provede se oprava.Malování štětkou bych přenechal profíkům.Penetrační nátěry jsou určeny pouze na popraskané a nepevné povrchy.A je nutné je nanést co nejrovnoměrněji,jinak se to projeví na vrchním nátěru.

Pokud už jsou na stěně tři a více vrstev,pak je nutné stěnu zbavit nátěrů a malovat na čistou omítku.

JABRAKA

hodnocení

0x

Osobně bych asi první nátěr nedělal podbarvený ale bílý a pak další,2. nátěr barvou a ne penetrací!Penatrace max na nové štuky a to jeětě více naředěnou bílou !Teď Vám asi nezbude než vše oškrábat,nejprve ale zkusit smit vodou nebo mýdlovou vodou

ada74*

Nakonec jsem stěnu normálně přemalovala, šlo to překvapivě dobře, dala jsem 2 vrstvy a je to OK!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]