Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka Ariston - možná příčina poruchy

Od: dedabrno® odpovědí: 5 změna:

Chtěl jsem se zeptat (problém v rodině):

Myčka ARISTON LFT 321/HX/HA se nespustí - ani nenapustí vodu, displeji svítí, ale nehlásí žádnou chybu.

Nemůže to být jen tím, že je ucpáno sítko v přívodu vody --- nebo ucpaný odtok? Rozebrat tedy ještě před objednáním servisu?

Děkuji

doplněno 22.07.15 10:09:

Ano, děkuji všem kolegům a kolegyni. Potvrdili jste můj názor, pustím se do kontroly vstupu vody. Trochu mi dělá starost, zda nebude zarostlý i ventil roháček - vím že zůstával vždy otevřený (myčka je zabudována v lince). U nás doma je ventilem pravidelně hýbáno, takže zde problém, že s ním nepůjde pohnout odpadá.

Díky a hodně sil a trpělivosti v těchto horkých dnech.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

2x

Podle popisu spíše vstup vody, ale není od věci prověřit i průchodnost odpadu.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, pokud se voda nenapouští, tak bych hledal závadu na přítoku vody.

Rez, špína nebo vodní kámen tam může negativně působit. Zkuste odmontovat přívodní hadici (po uzavření kohoutku) a ten potom pustit, jestli poteče dobře voda (do nějaké nádobky). No, a potom pustupovat přes hadici dále. Zdravím!

hodnocení

2x

Já, za svoji osobu bych myčku vyčistila všude tam, kam bych se dostala. A pak bych zavolala do servisu, vysvětlila bych, co myčka dělá nebo nedělá a požádala o radu a pak o pomoc. Za zavolání nic nedáte. Dají pár doplňujících otázek a pak vám řeknou, co s tím.

zlatuse
hodnocení

0x

Myčka mi nenapouští a na displeji je A01. Jak si s tím poradím?

111®
hodnocení

0x

koknout do návodu co to znamená, nebo vygooglit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]