Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme teď asi 7. rok bazén Azuro de Luxe od Mountfieldu a někde tento rok furt malinko uniká voda. Problém je, že jsme jej zapustili do země , takže boky nezkontrolujeme. Zkontrolovali jsme spoje na odtoku z bazénu, přítoku k filtraci atd., všude, kde to bylo dostupné (pod zemí ne).
Možná by šlo v rámci záruky někoho od Mountfieldu sem dotáhnout (ale kromě samotné instalace bazénu jsme připojení na filtraci dělali sami). Máte s tím nějaké zkušenosti?
Kdyby s tím byli potíže, jak zjistit kde to (sakra) teče?
Díky,
K.
Dobrý den, možná se zeptám hloupě, ale jak víte, že bazén teče? Nejedná se jen o odpar vody vlivem horkého počasí? Zdravím!
doplněno 21.07.15 21:19:humbucker - no, já jsem v neděli napumpoval plnou konev vody a nechal ji venku na sluníčku.
Dnes tam bylo tak o 1/3 méně vody a ta konev neteče. Takže, odpar je extrémní. A máte pravdu, že se při provozu bazénu může také voda vycákat ven.
doplněno 21.07.15 23:06:katka4845 - je problém, že kolik vody mizí a za jakou dobu, vite pouze Vy. Malinko uniká voda je pojem dost neurčitý. No, možná k Vám chodí pít lesní zvěř (nebo Váš pes - můj to dělal).
doplněno 22.07.15 08:31:katka4845 - myslím, že pokud je bazén skutečně poškozen, tak to zjištění závady i opravu neuděláte bez vypuštění vody. Záruka se obecně nevztahuje na mechanické poškození či na poškození způsobené nesprávnou obsluhou - uvidíte, jestli se nebude prodejce kroutit.
Já bych těch 7 let záruky považoval spíše za reklamní trik.
Ahoj. Ano Bene, to je docela, ať se to může zdát nemožné, možné. A nebo se v tom bazénku mohl někdo koupat jako rozdováděný hroch. Něco tomu podobné jsem viděl u sousedů. To tam soused vydal za dva takové týpky.
Bene, utěšovali jsme se právě tím, že se to jenom odpařuje, ale voda mizí, i když nepeče a i v noci
Humbuckře: žadní hroši, tedy alespoň pokud vím
Budu to ještě pozorovat, ale v minulých letech (i v horku) jsme nemuseli tak často dopouštět vodu, aby vůbec bylo možné čistit bazén pomocí filtrace. Takže pouze empírie
Pes ani lesní zvěř ne
Vycházejme z toho, že teče, a mne zajímá, jak to zjistit,... Alezjistila jsem, že máme 7-letou záruku, tak to zkusím proklepnout.
Bazén jsme nechali téct, až sa (naštěstí) voda zastavila na úrovni skimmeru. Takže jsme zavolali Mountfield (máme záruku na bazén na 7 let) a pokračování bylo bylo takové, že naběhli chlapíci, kteří konstatovali, že když jsme my nezjistili, kudy to teče, že to nezjistí ani oni a také se ani nesnažili nic zjišťovat. Že prý nejsou odborníci, pravili. Manžel na 200 Kč dokoupil těsnění kolem okénka do skimmeru - prý se ani na to záruka nevztahuje. Toť k servisu Mountfieldu.
pokud máte foliový bazen a máte ho 7let ,je předpokled,že folie může být natržená nebo vlivem chemikálií křehká nebo zpuchřelá.Pokud je úbytek vody extremní,vypadá to na tuto vadu.pochybuji,že by vám někdo dal záruku na folii 7 let.teď jsem kupivala novou na Aukru cca za 600-na průměr 3,6./0,9.Bohužel je nutno vypustit vodu z bazenu a po instalaci napustit novou.Ale pro normálně zručného člověka je výměna folie i s napuštěním vody otázka pár hodin.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.