Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ABB Tango - TV+RJ45 vedle sebe?

Od: sejny* odpovědí: 10 změna:

Máme hotovou novou elektroinstalaci v domě. V obýváku máme vedle sebe 5 krabiček - 4 na zásuvky a do jedné je veden husí krk.Vše bude v sadě ABB Tango. Husí krk měl být veden pro anténní kabel k TV. Nyní mi došlo, že bych jím potřeboval vést i kabel pro internet. Je možné nějak napasovat do (asi) datové zásuvky na internet i přípojku k TV? Tzn. nějak do jedné krabičky napasovat něco podobného následujícímu: elektro-paloucek.cz/... , ale v sadě Tango? Následně by se všechny zásuvky (4 klasické + 1 na TV+net) spojily rámečkem. Předem moc díky za odpověď.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ctenar*
hodnocení

2x

Unika mi neco nebo je kazdej blbej?;)

Tango pro 2 komunikacni zdirky, do toho 2 keystone ( 1xRJ45, 1xF) a za 5 minut nemate co delat.*nevi*

doplněno 22.07.15 10:21:

Jestli nutne potrebujete IEC, tak ty se take samozrejme delaji.

doplněno 22.07.15 10:40:

Pak bud snuru uz se zalom/... nebo primy kabel a 90stupnovou redukci. Delaji se 90st. redukce F-F (samice→ samec), kterou muzes dat dovnitr boxu, jestli se bojis zlomeni koaxu.

sejny*
hodnocení

Paráda, to bude ono:) Moc díky:) Teď už jen počkat, až se bude vše kompletovat a hurá, bude hotovo:)

sejny*
hodnocení

Nebo je lepší kosek vedle krabiček vysekat díru pro ještě jednu krabičku, která bude mimo ostatní a propojit ji pouze s krabičkou, do níž vede husí krk? Vznikla by tak zásuvka na TV , která by byla s ostatními v rámečku a kousek od ní zásuvka na net se svým samostatným rámečkem. Předpokládám totiž, že rámeček pro sadu 6 zásuvek Tango nenabízí, že?

daniel*

Ne 6 raméček se nedělá - nejvíc 5ti. , to co potřebujete je sdělovací a datová zásuvka (případně komunikační) zde katalog ABB řada tango www117.abb.com/... ,

doplněno 21.07.15 17:56:

vzhledem k tomu že ABB kombinace NET+TV nedělá tak jsou 2 možnosti

1) méně estetická koupit od někoho jiného kdo to dělá takovou zásuvku (třeba tu v odkazu)

2) vybouchat drážku, vykroužit díru pro krabičku a buď ji tam přesně zasádrovat aby nešlo poznat že je zvlášt nebo ji hodit třeba o 5 cm vedle.

doplněno 21.07.15 17:58:

nebo obrečte jednu tu zásuvku budete mít 3x 230V a 1x NET RJ45 a 1x TV koax - to by bylo asi takové nejméně drastické řešení.

hop®

Maximum je pětirámeček.
Asi bych obětoval zásuvku a udělal kombinaci tří zásuvek, TV a RJ-45.
Další možností, kterou si zákazník vyžádal, je zpod TV strojku vyvést UTP kablík se samečkem, kostičkou, ale to je podle mne trošku prasárnička.
Další kulišárnou je na vzniklou "šestikrabičku" vzít třeba dva třírámečky a spojované hrany zabrousit flexou tak, aby na sebe navazovaly a případné nepřesnosti přetmelit akrylem.
Výše nqabízená možnost použít "svorkovnici" je už asi špatná, protože by bylo nutné koaxiál napojit volným spojem, což nemusí dělat dobrotu...

doplněno 21.07.15 18:12:

@fiser22 ano, přesně tento spoj jserm myslel. Asi budete souhlasit, že je horší řešení mít spojení válející se na podlaze než napevno instalovanou TV zásuvku, že?

fiser22*

"Výše nqabízená možnost použít "svorkovnici" je už asi špatná, protože by bylo nutné koaxiál napojit volným spojem" ani nemusí být volný spoj, stačí použít 2x F konektor a spojku

fiser22*
hodnocení

0x

Bohužel, Tango takové řešení nenabízí, jedině koupit stříšku pro vyvedení datových kabelů a z té vyvést napřímo kabelem koax na TV a ethernetový kabel . (ani 6ti násobný vícerámeček ABB nenabízí.)

www117.abb.com/...

stříška je myšlena takováto: www117.abb.com/...

sejny*
hodnocení

A koupit něco takového eshop.kak.cz/... , nedávat tam ten jeden keystone rj45, ale vložit do něj třeba z jiné sestavy pro TV. Šlo by něco podobného?

doplněno 21.07.15 20:24:

Tady jsem našel přesně to, co bych potřeboval (stačila by mi 1 zásuvka rj45: itprofirmy.cz/... Celkem solidně to i vypadá, až na ty kovové packy na boku.

hop®

Podobný hybrid v Tangu jsem neviděl. A jiné sestavy asi nebudou kompatibilní s rámečkem...

doplněno 21.07.15 20:49:

Jen netuším, kde seženete konektyr F nebo IEC, který by se tam vlezl a šel připojit na nazalomený koax...

sejny*
hodnocení

Mně je jasné, že tento hybrid někdo vyráběl doma na koleni - ale vypadá funkčně. No uvidíme ještě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]