Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit zápach

Od: romana* odpovědí: 12 změna:

Ahoj potřebuji poradit mám nové froté ručníky a hned po prvním použití začalý neuvěřitelně smrdět je to český výrobek 100%bavlna ale nedá se do nich utřít pro zápach díky za radu

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

2x

a vyprala jste je před použitím- oni jsou napuštěné impregnací a po vyprání to bývá OK

hodnocení

2x

Dejte samotné ručníky do pračky, předpírka, praní na 60ºC, místo aviváže dejte ocet. Pak je pověste ven, na sluníčko. A bude po smradu. *hej*

S ručníky zkušenost nemám, ale s povlečením. Také "kvalitní" český výrobek. Po prvním vyprání před použitím - děsný smrad. Vypráno ještě dvakrát a výsledek - smrdí. Teď už přes měsíc visí na půdě přes šnůru a smrad se pomalu vytrácí. Otázka je, až se opět namočí.

hoi

Co nazýváte českým výrobkem? To, že společnost koupí kontejner povlečení, který jde 6 neděl lodí a v CZ povlečení zabalí po kusech a dodá do obchodů?

72mona3*

hoi - držte se otázky a nereagujte tak hloupě (jako já, že?) *hej*

Český výrobek je vyroben v česku. Česká značka může být to, co popisujete. Mona

doplněno 21.07.15 23:26:

hoi - a jak to souvisí s otázkou? Pomůže vaše odpověď tazatelce? Pokud chcete diskutovat, přejděte do volné diskuze. Tam se stěžovatelé mohou vyřádit (nebo vyjádřit). *pusa*

romana - omlouvám se za zbytečné reakce. Mona

hoi

Český výrobek je ten, na který sáhla česká ruka, tedy ho vyndala z kontejneru a zabalila do českého prodejního balení a prodává jako svůj firemní produkt. Je to běžná věc všude v Evropě i světě. Vyděla jste v CZ továrny, kde šijou texti? Nedej bože ještě vyrábí látky pro domácí trh ze kterých se šije? Ti super čeští výrobci si látku koupí v Asii a pak to u nás ušijou a vydávájí to za luxusní zboží. To běžné zboží je komplet dovozené a někdy si i ten "český" výrobce dodá/objedná i obal do Číny a jinam, kde mu to rovnou zabalí.

Udělala bych to jako babkazov. A koneckonců to jsou ručníky, klidně mohou jít na 90°C. Já nové ručníky a utěrky vždy vyperu 3-4x, než je použiji, většina zpočátku špatně saje. Ne samostatně, abych nepouštěla pračku zbytečně, ale jakmile mám podobné praní, šoupnu je tam.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ano, vyprat + aviváž a až potom začít používat. Pokud se tak již stalo, tak změnit prací prostředky (použít voňavější). Zdravím!

hoi
hodnocení

0x

Nikdy by mě nenapadlo použít ručník, košili, tričko a jiné oblečení bez vyprání. Když si představím ty špinavé rákosky, co to šijou a tu chémii, kterou ty látky projdou ... no bléé.

72mona3*

hoi - a že si to od těch rákosek koupíte?! Ano, je rozumné nově koupené věci vyprat, protože nevíte, kolika rukama to prošlo + impregnace. Ovšem zápach oněch ručníků může být způsobený i zanesenou pračkou (časté praní při nízkých teplotách) - některé materiály to mohou více "nasát". Mona

doplněno 21.07.15 18:59:

Mé představy jsou mnohdy horší než realita, hoi. Jen mám problém na jistý "tón" odpovědí. Mona

hoi

Promiňte, vy asi nemáte představu, kde se šije i značkové luxusní zboží.

hoi

Myslím, že byste se měla držet otázky a ne nějakých tónů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]