Nejste přihlášen/a.
Ahoj potřebuji poradit mám nové froté ručníky a hned po prvním použití začalý neuvěřitelně smrdět je to český výrobek 100%bavlna ale nedá se do nich utřít pro zápach díky za radu
Dejte samotné ručníky do pračky, předpírka, praní na 60ºC, místo aviváže dejte ocet. Pak je pověste ven, na sluníčko. A bude po smradu.
S ručníky zkušenost nemám, ale s povlečením. Také "kvalitní" český výrobek. Po prvním vyprání před použitím - děsný smrad. Vypráno ještě dvakrát a výsledek - smrdí. Teď už přes měsíc visí na půdě přes šnůru a smrad se pomalu vytrácí. Otázka je, až se opět namočí.
Co nazýváte českým výrobkem? To, že společnost koupí kontejner povlečení, který jde 6 neděl lodí a v CZ povlečení zabalí po kusech a dodá do obchodů?
hoi - držte se otázky a nereagujte tak hloupě (jako já, že?)
Český výrobek je vyroben v česku. Česká značka může být to, co popisujete. Mona
doplněno 21.07.15 23:26:hoi - a jak to souvisí s otázkou? Pomůže vaše odpověď tazatelce? Pokud chcete diskutovat, přejděte do volné diskuze. Tam se stěžovatelé mohou vyřádit (nebo vyjádřit).
romana - omlouvám se za zbytečné reakce. Mona
Český výrobek je ten, na který sáhla česká ruka, tedy ho vyndala z kontejneru a zabalila do českého prodejního balení a prodává jako svůj firemní produkt. Je to běžná věc všude v Evropě i světě. Vyděla jste v CZ továrny, kde šijou texti? Nedej bože ještě vyrábí látky pro domácí trh ze kterých se šije? Ti super čeští výrobci si látku koupí v Asii a pak to u nás ušijou a vydávájí to za luxusní zboží. To běžné zboží je komplet dovozené a někdy si i ten "český" výrobce dodá/objedná i obal do Číny a jinam, kde mu to rovnou zabalí.
Dobrý den, ano, vyprat + aviváž a až potom začít používat. Pokud se tak již stalo, tak změnit prací prostředky (použít voňavější). Zdravím!
Nikdy by mě nenapadlo použít ručník, košili, tričko a jiné oblečení bez vyprání. Když si představím ty špinavé rákosky, co to šijou a tu chémii, kterou ty látky projdou ... no bléé.
hoi - a že si to od těch rákosek koupíte?! Ano, je rozumné nově koupené věci vyprat, protože nevíte, kolika rukama to prošlo + impregnace. Ovšem zápach oněch ručníků může být způsobený i zanesenou pračkou (časté praní při nízkých teplotách) - některé materiály to mohou více "nasát". Mona
doplněno 21.07.15 18:59:Mé představy jsou mnohdy horší než realita, hoi. Jen mám problém na jistý "tón" odpovědí. Mona
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.