Nejste přihlášen/a.
Místo podřezávání chci použít HW-SYSTEM - zarážení nerez.ocelových desek do zdiva, odstranění vlhkého zdiva. Bohužel jsem nikde nenarazil kde je možno tyto ocelové desky zakoupit. viz obrázek Děkuji za jakoukoli radu.
Docente, jak budete, nebo čím zarážet plechy?
Díky
doplněno 23.07.15 12:31:Držím palce!
Jediné, co může být problém, je výkon kladiva. Páč normálně tluče na hranu širokou 15mm. Jak široké budete plechy zatloukat? 500mm?
Budu rád, když mne budete informovat o Vašem vítězství, které Vám, jako kutilovi, upřimně přeji.
Zdravím. Vycházím ze stránek HV PANTY sro. hwpanty.cz/... Rám s pojezdem by neměl být problém svařit, vviz obrázek. Pro zárážení bych použil bourací kladivo o výkonu od 40J. Některé z přiložených obrázků. Místo sekáče vyrobit zarážecí přípravek viz obrázek nahoře. Jediné, co zatím nemám vyřešeno je přítlak. Uvažuju o ručním pohonu nějakým hupcukem.
Zdivo domu je spojeno dost nekvalitní maltou. Pokud jsem ve zdi 45cm sekal trubkovým sekáčem díru, tak mně cihla na 15cm vylétla na druhé straně ven celá. Z důvodu nízké kvality malty mně statik nedoporučuje klasický způsob, podbourávání zdiva. Zbývá tedy buď chemie, o té tady již byla diskuse, nebo podřezávání pikou, či lanem. Zarážení vidí v tomto případě jako optimální. Nedochází při něm k pohybu zdí.
Možná je to velké sousto, ale kdo noc nedělá...Uvítám jakékoli připomínky, názory a rady, za které předem děkuji.
Šířka plechů je 310 a 375mm, síla plechů 1,5mm, překrytí 2až3 vlny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.