Nejste přihlášen/a.
Hi.Potřeboval bych zapojit dvojzasuvku tango od ABB .Mám 3dráty měd,dříve tam bylo napojené takové topeníčko na stěně(panelák).Zapojení:černí v levo,uprostřed nic a napravo zelenožlutej.Po zapnutí zasuvka se spotřebičem funguje (holicí strojek)ale všechno jiné v bytu ne (bez štávy)Tohle zapojení mám už provedené dlouho u druhé dvojzasuvky v kuchyni a šlape bez problemu.Prosím poradte
podle barev drátků jsem už opravoval - poradte.cz/...
Pak se zjistilo, že drátek v jedné zásuvce/vypínači nemusí být ten samý na druhé straně - nutno proměřit elektrikářem.
doplněno 20.07.15 16:41:Poradit takto od stolu může znamenat chybné zapojení a vyhození hlavního jističe (v tom nejlepším případě).
"uprostřed nic a napravo zelenožlutej..."
A to máte v koupelně ? Koledujete si o slušný malér! Rána přes prsty je to nejmenší, co se Vám může stát.
Správně byste tam měl mít ještě modrý drát a v rozvaděči chránič. Ale budiš, tahat nový kabel asi nebudete. Takže v tom případě ten zelenožlutý musí nejdřív na to uprostřed (kolík) a odtamtud pokud možno bez přerušení na pravou dutinku. A přesvědčit se (minimálně na 100 %), že nemáte na tom zelenožlutém fázi. V případě, který jste popsal bych to rozhodně nevylučoval.
doplněno 20.07.15 17:39:Že všechno funguje rozhodně neznamená, že Vás to nemůže zabít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.