Nejste přihlášen/a.
Jakou barvou vymalovat ložnici (stěny, stropy), aby se člověk dobře vyspal - nějaké uklidňující barvy.
Do ložnice chodíme jen spát.
Budeme i kupovat novou postel a vestavovat novou vestavnou skříň (žena chce bílé lamino a na posuvných dveřích zrcadla). Na oknech jsou bílé žaluzie.
Celý byt máme vymalovaný na bílo, bílou člověk nic neskazí a neurazí. Uvažuji ale, že ložnici vymaluji jinak.
Do ložnice prý zrcadlo nepatří...narušuje manželské vztahy. Podle mě si tam dejte barvu podle toho, jak teplá místnost to je. Je-li otočená na jih, tak ji opticky ochladit chladnější barvou, a naopak teplou barvu je-li to spíše chladnější místnost. Kromě toho tam budete spát vy. Co se líbí jednomu, nelíbí se druhému.
Tak především žádné syté výrazné barvy. A odstín ne fialový (agresívní), ne červený (excitující). Doma máme v dospělácké ložnici odstín okrově nažloutlý, v děcáku zelenkavý.
Velká zrcadla v ložnici ženě raději rozmluvte. A pokud to nepůjde, tak ať nemíří přímo na postele.
Tak pri nekterych aktivitach je velke zrcadlo pred posteli k dobru. Ale zalezi na vkusu a chuti...
Tak to je věc vkusu a názoru. Myslete na velikost pokoje, čím tmavší barva, tím více zmenšuje prostor. Zrcadla jsou dobrá - alespoň začínám vždy přemýšlet o změně životosprávy (a dříve to fungovalo i jinak). Barvy omrzí, podle mě je bílá optimální a můžete obměňovat doplňky, třeba jen takové pěkné povlečení je už docela dobrá dekorace. Určitě bych nedělal skříň čistě bílou. Nejsem nějaký estét, ale alespoň s nějakou světlou strukturou dřeva.
doplněno 20.07.15 16:49:Jinak, jak píše Jethro, tak pokud se nespokojíte s bílou, tak bych experimentoval jen s mírně žlutou až oranžovou (meruňkovou) nebo světle zelenou. Modrá podle mě nefunguje, červená - bordel, fialová, tak to ani omylem a černá - rockový klub. I když každý má jinou náturu.
Nevím, jestli Vám v něčem pomůžu, ale kdo ví, takže jeden návrh přidám.
Já mám ložnici slabounce matně žlutou. Jako uvařený vaječný bílek, ale ještě slabší. Je namíchaná se šedosmetanovou, ta dodá tlumený a matný nádech. Něco jako na obrázku "tulip yellow", možná o fous tlumenější a světlejší - výraznější určitě ne. Je mi ta barva, ačkoliv je to žlutá (barva označující nebezpečí), velice příjemná. Spím tam skoro jako miminko, a to mívám velké problémy se spaním. (Ale ohledně toho tam hraje roli více faktorů.)
Nám malíř dával vzorník barev se stupnicí, něco takového: malujemeinteriery.cz/...
Nevíte, jaký název má ta vaše žlutá?
Jojo, vím. Jmenuje se "Teď tam přihodím ještě lžíci té smetanové a uvidíme, co z toho vznikne. Hm, to ne... tak ještě žlutou, rovnou dvě lžíce. Jo, to je lepší... a co takhle trochu oranžové? Super, ale teď to chce ještě bílou na zjemnění..."
doplněno 20.07.15 17:00: Ještě jednou a vážněji: vzala jsem 7 zavařovaček, do každé napatlala určitý poměr barev žlutá citrónová, šedosmetanová (název bohužel nevím, ale je dost podobná barvě Champaigne na tom mém obrázku), bílá a červená. No a pak jsem je napatlala na zeď a po zaschnutí vybírala. Poměry jsem si zapisovala, ale absolutně netuším, který tam mám. Nakonec jsem ještě domíchávala náhodným způsobem, než jsem dosáhla té tlumenosti a matnosti odstínu. Ale bude to zhruba 2 díly žluté, 2 šedosmetanové, 4 nebo 6 bílé, lžička červené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.