Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém se zesilovačem k televizi LG

Od: suzymon® odpovědí: 6 změna:

Zdravím, tak jsem raději založila nový dotaz. Dnes jsem koupila nový zesilovač a zapojila ho. Koupila jsem i novou prodlužku. S novým zesilovačem to bylo úplně stejné. Tedy špatné. televize našla pouze 7 programů a skoro všechny se sekaly a to v těch sedmi byla 2xjednička a dvojka, pak nova a prima a ty se sekaly. Prostě katastrofa. Vypnula jsem z proudu zesilovač a naladilo to 59 programů, ale některé opět několikrát a některé buďto nemměly signál vůbec, nebo se zase sekaly-kostičkovaly. Už jsem byla zoufalá a tak mne napadlo vyndat všechno to zesilování a anténu připojit přímo do rozbočovače. Všech 59 programů nyní hraje. Prozatím se nic neseká a naskočily i ty, co byly před chvílí bez signálu. Tak tomu vůbec nerozumím. jak je tohle možné, když před tím, než mi něco v noci shodilo ten jistič a celý zásuvkový okruh, televize hrála pouze přes ten zesilovač. Nyní ho odmítá. Navíc mám pocit, že mohu tu anténu nyní připojit rovnou do televize, k čemu je tam ten rozbočovač, když do něho není nic zapojeno? Dříve jsem ho tam mít musela, měla jsem k tomu ještě septobox a video, to nyní s novou televizí odpadlo. Vysvětlí mi někdo tu záhadu? posílám foto.

doplněno 20.07.15 13:29:

Ta krabička co se leskne, tak to je ten předzesilovač antény, do toho se pak strčil adaptér a ten do zásuvky. Když jsem to pouze ze závuvky vytáhla, tak televize zlobila hodně. Zklidnila se, až když jsem vyřadila i ten předzesilovač. nechápu to. Že by byl špatný ten předzesilovač?

Problém se zesilovačem k televizi LG

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

josnow*
hodnocení

0x

Pokud nepotřebujete napájet anténním signálem 2 přijímače, tak je ten rozbočovač zbytečný. LG má měřič síly a kvalitu signálu, podle něj zjistíte, jaké zapojení (ideálně přímo z antény do TV) je nejlepší.

hodnocení

Takže to klidně mohu odpojit. A tím měřičem myslíte tu zelenou linku, co se pokaždé ukáže nahoře, když přepnu program? Slovně to nikde napsáno není, tak nevím, kde bych měkla ten měřič vidět. Děkuji za objasnění. Tak jsem to teď zkusila, ale nejde to, ten rozbočovač tam být musí, jinak mám dva stejné konce. tedy dvě samice, televize má samici a anténa také.

josnow*

Sameček má být od antény, samička k TV - chce to vyměnit konektor za samečka nebo použít spojku. Indikátor síly a kvality signálu asi bude někde v menu, záleží na veriz TV,... Na mé TV je v [Menu] - [červené tlačítko].

hodnocení

Josnow díky, koupím si tu spojku.

hodnocení

0x

Dáš menu / nastavení / a asi čtvrtý řádek je ZESILOVAČ můžeš zkusit co udělá, když to zapneš ale jak píšeš že na svod máš napojené dvě televize, určitě by neměla být tahle volba poolená na obou.

Osobně si myslím, že to nic dělat nebude, protože u nás mají zesilovače většinou zdroj kolem 12v 100 mA a moje LG dává na výstupu jen nějakých 5 V

Je to hafo let co jsem to měřil, ae myslím že tam bylo stejně jako má běžný USB výstup.

Co se týče toho rozbočovače, druhý vývod jsi měla nejspíš pro nějaký settobox nebo video. Jestli teď není k ničemu, můžeš ho klidně dát pryč, každé takové zařízení na svodu navíc, vždycky představuje i nějakou ztrátu na kvalitě sgnálu.

doplněno 20.07.15 14:43:

Měření kvality signálu je pod tou položkou Diagnostika v menu o které jsem psal minule. Vrchní řádek vždycky píše jak silný signál kanál má a ten spodní je důležitější, pokud kvalita není na 60% není jisté, že ti program nebude blbnout.

hodnocení

Totak, ano, dříve tam byl septobox plus video. Mám dvě televize a každá měla svůj soukromý zesilovač. S televizí v ložnici nemám problém a tam je také zesilovač. Problém je je jen s jednou, touhle, co o ní píšu. Zaznamenala jsem opravdu velké zlepšení, když jsem vytáhla ten anténní PŘEDZESILOVAČ a jeho adaptér. Tak to je na tom napsáno. Pořád nechápu co se stalo a proč to najednou přestalo fungovat. Proč z ničeho nic a po dlouhé době, došlo k tomuto problému. Já jsem nic v televizi nemontila, jsem ráda, že to funguje a žádné vylomeniny nevymýšlím. Prostě něco vyhodilo chránič a od té doby mám tyto problémy s touto televizí. Ta druhá, co je vedle, tak ta se nakonec srovnala nějak sama a má svůj vlastní zesilovač jako dříve. Když otevřu menu, neobjeví se mi nikde položka diagnostika. Je tam pouze automatické ladění, manuální ladění, úprava programů, režim programu:anténa. Víc nic se neobjeví. Asi musím zmáčknout jiné tlačítko, ale "menu" to není. Já se na to vykašlu, už toho mám plné kecky. Teď se televize umoudřila, zbytečně jsem kupovala ten adaptér. Co se to tady stalo, stále nevím. Ty programy se mi nakonec podařily seřadit. *uf* Myslím, že jsem tomu už porozuměla. tak díky všem.

doplněno 20.07.15 19:57:

Zítra přijde ten elektrikář, je to mladý kluk, tak se ho zeptám, jestli by on nevěděl jak zjistím tu sílu signálu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]