Nejste přihlášen/a.
dobry vecer potreboval bych poradit chci stavet venkovni zahradni krb topit se bude drevem jde me jak mam udelat lapac spalin nad krbem jde me o to ze pokud bude lapac spalin nad krbem i s kominem ktery bude vyzden z cihel a ve vnitr bude samotova vlozka tak to nude vazit kolem 900 kg aby se me to nepropadlo do krbu, nebo radeji postavit za krbem zvlast komin s 45 stupnovou odbockou a pripojit na odtah koure.nikde nemuzu najit jak vyresit lapac spalin jak ho postavit a zda mam udelat nejake prepazky do krbu kvuli ohni dekuji za reakce
Dobrý večer
Ano, komín lze vyzdít i klasickými plnými červenými pálenými cihlami, tyto cihly totiž také prošly "žárem" při vypalování a tudíž mají také dobrou odolnost, dříve se z nich běžně komíny stavěly a ještě i staví, mám z nich postaveno i "polokryté ohniště" "jakoby takový venkovní krb" (šamotky byly pro můj účel zbytečně drahé) a slouží bez problémů už deset let, takže i tak lze
Takže stačí sehnat dobré pálené červené cihly ty moje byly tuším výrobce "hlučín"? na to že na to venku prší sněží mrzne a leta v tom rozdělávám oheň bez problému zatím bez údržby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.