Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahradni krb - lapač spalin

Od: zbynek* odpovědí: 5 změna:

dobry vecer potreboval bych poradit chci stavet venkovni zahradni krb topit se bude drevem jde me jak mam udelat lapac spalin nad krbem jde me o to ze pokud bude lapac spalin nad krbem i s kominem ktery bude vyzden z cihel a ve vnitr bude samotova vlozka tak to nude vazit kolem 900 kg aby se me to nepropadlo do krbu, nebo radeji postavit za krbem zvlast komin s 45 stupnovou odbockou a pripojit na odtah koure.nikde nemuzu najit jak vyresit lapac spalin jak ho postavit a zda mam udelat nejake prepazky do krbu kvuli ohni dekuji za reakce

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mravenec10*
hodnocení

0x
Bohatě stačí roura 150mm co je ke kamnům, žádnej težkej komín jen usadit rouru. :)
doplněno 22.07.15 00:14: Ale myslím tu černou tlustostěnnou. :)
zbynek*
hodnocení

diky za odpoved nasel jsem i vypocet vzorce na potrebny prumer komina k zahradnim krbum

janm*

Dobrý večer

Ano, komín lze vyzdít i klasickými plnými červenými pálenými cihlami, tyto cihly totiž také prošly "žárem" při vypalování a tudíž mají také dobrou odolnost, dříve se z nich běžně komíny stavěly a ještě i staví, mám z nich postaveno i "polokryté ohniště" "jakoby takový venkovní krb" (šamotky byly pro můj účel zbytečně drahé) a slouží bez problémů už deset let, takže i tak lze :)

Takže stačí sehnat dobré pálené červené cihly ty moje byly tuším výrobce "hlučín"? na to že na to venku prší sněží mrzne a leta v tom rozdělávám oheň bez problému zatím bez údržby.

zbynek*
hodnocení

diky za odpoved

janm*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]