Nejste přihlášen/a.
Odděluji vodu v patře od spodku. Z podlahy u stěny mi vyčuhují trubky, které musím odříznou a zaslepit. Prostorově je nemožné vyříznout vnější závit. Tak jsem si myslel odřezanou trubku na konci dvěma kladivy sbouchat k sobě a zůstavší podélnou škvíru zavařit elektrodou. Půjde to? Dík.
Sbouchat a svařit by to šlo když ta trubka není moc sežraná...
Nicméně já bych použil toto a do toho normální zátku. Teda pokud je to nějaký běžný rozměr trubky.
Zdravím,
variant zaslepení trubky je poměrně dost
- trubku neřezat, ale rozebrat spojení až pod podlahu k prvnímu šroubovému spojení (viz příspěvky výše) a zaslepit tam
- trubku uříznout těsně u podlahy, srazit jí hranu pro svár (tím odstraníte pozinek a svár bude lépe držet), obrousit (odsoustružit) jí závit přesně tak, aby šla do trubky naklepnout kladivem a pak spáru kolem dokola zavařit
- "sbouchat" trubku na plocho a zavřit (viz váš dotaz)
- vyříznout vnitřní závit do uříznuté trubky (lze i jen polovinou vratidla, pomocí francouzského klíče, stavitelných kleští a pod), vzít zátku, napakovat (konopí, teflon. páska, těsnící nit) a zatáhnout
Je jen na vás, který způsob si vyberete podle vašich možností (vybavení nářadím atd.)
Nejjednodušší a spolehlivé by bylo použití nějaké GEBOspojky a víčka nebo zátky, podle průměru trubky. Ale asi to není nejlevnější řešení...
doplněno 18.07.15 16:50:Nedivím se, vnitřní závity se běžně při "vodoinstalaci"neřežou, na to jsou připravené fitinky, které už mají závit z výroby. Navíc do pozink vodovodní trubky, která mívá uvnitř svařovaný šev a spoustu rzi, bych závit neřezal...
Jaký je průměr těch trubek? Jestli je vůbec dostupný rozumný závitník...
Tak díky moc. Vyříznu ten vnitřní závit, kdo ví, jak by dopadlo svařování. Je to zvláštní, kdysi dávno jsem instalatérovi vypomáhal, ale nikdy jsme neřezali vnitřní závit, vždy jen vnější. Proto ta neznalost.
Vnitřní závit se řeže trojitým závitníkem(třemi rozměry.)Dá se použít u trubky,uříznuté těsně u stěny,podlahy.Zátka může mít vnější i vnitřní utahovací čtyřhran.Dokonce jsou plastové.
JABRAKA
Řezání vnitřních závitů také u instalatérů nikdy neuvidíte, protože ti řežou pouze vnější závity a pokud potřebují vnitřní závit, vyřežou vnější závitnicí, našroubují "mufnu" (koleno, oblouk,...) a vnitřní závit je v tom fitinku.
Řezání vnitřních závitů je záležitost strojařská.
A jen doplním předřečníka - určitě myslel řezání vnitřních závitů pomocí tzv. sadových závitníků (sada 2 nebo 3 ks závitníků pro vyříznutí plného profilu závitu). Ale závitníky pro závity s jemným stoupáním (metrické) a pro závity palcové (tzn. Whitwortův, tzv. trubkový - váš případ - a další typy) nejsou v sadě 3 ks, ale pouze 2ks, což laiky někdy dost zmate.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.