Nejste přihlášen/a.
dobrý večer.mám problém ze sousedkou.její pes štěkánim mi narušuje soukromí.jakákoliv dohoda sní není možná.obrátil jsem se na vedení bytového drustva.odpověd byla že tohle nemužou řešit.majípravdu nebo né?jaroslav berný
V zásadě je to tak, jak píše @2masoni. V kompetenci BD je řešit pouze porušování stanov BD a možnosti sankcí jsou obecně velmi omezené. V podstatě je sankce jediná a to je vyloučení z bytového družstva (i když zákon nevylučuje, aby ve stanovách nebyly ošetřeny eventuelní další sankce). Pro vyloučení by navíc muselo jít o soustavné a hrubé porušování a celá záležitost by stejně nakonec skončila u soudu, kde by v tomto případě s největší pravděpodobností byla smetena ze stolu.
Pravomoci obecního úřadu jsou o něco lepší. Dejte podnět k přestupkové komisi OÚ (obtěžování hlukem, ev. rušení nočního klidu). Pokud je to tak, jak píšete, jistě sousedčin pes nevadí jen Vám. Je tedy vhodné obejít sousedy a podnět podat společně.
Je fakt, že družstvo s tím moc nenadělá (kdyby bylo tak mocné, tak nemá neplatiče, bezdomovce ve sklepě a tak podobně, prostě žijeme tady a teď). Spíš se zamyslím nad obecnou odolností člověka. Někdo je senzitivnější, někdo odolnější. U nás na vesnici ráno kokrhá kohout. Psi obecně štěkají, když někdo courá v noci po vesnici. Pak ptáci, hrdličky, cvrčci, sem tam nějaká otravná moucha. Nehledě na troubení vzdáleného vlaku. Na smyky aut v naší zatáčce (a výborně vytuněné výfuky dalších různých vozidel). Radím, musíte se obrnit. Ale pokud jste takový typ, který schovává tikací hodiny do druhého pokoje, tak každá rada drahá.
doplněno 17.07.15 01:30:A ještě, abyste pochopil, co znamená se obrnit, tak to podle mě znamená se nelitovat a soustědit se i na jiné věci, nemyslet si, že každý má na vše právo? Nemá - můžete toho psa jít taky zabít - ale dělá toto křesťan?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.