Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chceme si nechat udělat pochozí podlahu na půdu (strop jsou hurdisky, nějaká škvára a beton), máme dle projektu položit na beton parozábranu, udělat rastr z trámků, vatu a na to OSB. Máte někdo zkušenost například jakou tloušťku OSB, jestli stačí rastr z OSB a jaké mezery, pokud na tom chceme běžně chodit? Děkuji!
Jarek
Nevím podrobnosti o Vaší stavbě. Jen nevím důvod proč parozábrana a k čemu vata. Rošt musí být 40-50cm od sebe, desky 18mm ve dvou vrstvách.
Ale asi bych šel do jiné skladby stropu..
doplněno 17.07.15 07:15:Já jsem asi špatně pochopil zadání, až teď po upozornění kolegy Hubase (děkuji) musím opravit složení.
Špatně jsem přečetl, že se jedná o půdu, nikoliv podkroví.
Parozábarana na spodku podlahy být musí v případě, že dodatečně dodaná izolace bude se současným stavem v poměru 1:4(5). Laiky, pokud dáte málo izolace parozábranu ne, pokud dáte dost, parozábranu ano.
Dělat rošt, mezi to vatu pak zakrýt OSB deskou je špatné řešení, viz obrázky:
Možná řešení: (staré) cukrar.rajce.idnes.cz/...
nově bych šel do: isover.cz/...
Jen pozor, pokud použijete záklop OSB desky, musí být prostor pod deskou 10 cm volný a odvětrávaný
Proto se dávají prkna.
Omlouvám se za nepochopení dotzezu včera.
Hezký víkend
Parozábranu netřeba, izolaci zcela jistě z důvodu nedostatečné tepelné izolace stropu mezi patrem a nevytápěnou půdou. Že by pan Cukrář mířil k podlaze s odvětrávanou dutinou?
Pane Curkář, díky za ochotu a dobré rady, už víckrát jsme se od vás nechali nasměrovat a fungovalo, díky
Dobrý den,
ještě prosím jedno upřesnění. OSB tedy nejsou vhodné, myslíte, že se dají dát na rošt z jedné strany ohoblovaná (a natřená) prkna s kolmými okraji? Aby tam nebylo pero--drážka, ale třeba milimetr mezera kvůli provětrání a současně aby to vypadalo jako palubky... Případně jakou byste doporučil tloušťku prken a řešení roštu (OSB a na to položit laťku, na kterou se přivrtají prkna...). Děkuji,
Jarek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.