Nejste přihlášen/a.
Chystám se na výměnu svého starého plynového kotle za nový, než vstoupí v platnost EU směrnice o zákazu instalace kotlů turbo. Chtěl bych si pořídit kotel zn. Junkers turbo s ohřevem vody, 24kw, s odvodem spalin do komína. Komín má délku 10m. Potíž je v tom, že jedna odborná firma mi sdělila, že turbo kotel Junkers pro tuto délku komínu není vhodný pro špatné hodnoty délky výfuku spalin, naproti tomu druhá odborná firma mi jej doporučila. Konkrétně Junkers ZWC 24-3 MFA. Proto se chci zeptat, zda je možno kotel JUNKERS použít pro 10m komín. Případně doporučte jiný vhodný kotel. Osvědčený, jednoduchý na obsluhu a ne kondenzační.
Tak oslovte ještě další 5 odborných firem s tímto dotazem. Páč zdali 10 metrů může tento kotel zvládnout Vám jistě sdělí nejlépe technik od firmy Junkers,
Jde to. Výpočet provede kominík. A když to nevyjde, dají se dokoupit tzv. "kalhotky", kdy na výstupu kotle rozdělíte spaliny a sání vzduchu. Pak už to vyjde-většinou. Spaliny do odtahu a sání buď přímo z místnosti, která má příslušné otvory ven, nebo potrubím, nejkratší cestou ven. Já takhle musel udělat Dakona turbo(14m ze sklepa na střechu). Je zajímavé, že atmosférický kotel, s přerušovačem tahu, byť s větším průměrem spalinové cesty vyšel bez problémů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.