Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Postřikovač ECHO SHR-170SI

Od: liki12® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, máme motorový postřikovač ECHO SHR-170SI a stříkáme stím poměrně velké plochy. Ale hrozně z toho bolí záda tak jsem přemýšlel o nějaké delší hadici třeba 5-10 metrů a postřikovač nechat na zemi. Ale žádnou nemohu najít. Poradíte mi kde by jí mohli mít. Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

jakékoli obi a jim podobné mají opletené tlakové hadice různých rozměrů...

takže tam určitě vyberete.

Postřikovač ECHO SHR-170SI

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ani neuvádíte, jaký je tam rozměr té hadičky, ale bude asi dost slabá. Já bych to nedělal, protože si nejsem jistý, zda je postřikovač stavěn na to, aby si zachoval své vlastnosti při dlouhé hadici. Nyní je tam asi 1 metr, ale jestli bude stejný efekt na 10 metrů a přístroj se nepoškodí=? Zdravím!

doplněno 14.07.15 18:56:

Možná nebude stejný tlak, když bude přenos postřiku na 10x delší vzdálenost. Možná se přístroj přetíží. Ale, vycházím možná ze špatného odhadu, že každé čerpadlo je stavěné na nějaký výtlak. A třeba i výrobce prodává nějakou delší hadici k tomuto přístroji, tak to vadit nebude. Nebo bude naopak postřik na vzdálenost 10 metrů nedokonalý.

doplněno 14.07.15 19:06:

Budiž. Tazatel si to vyzkouší a buď bude spokojen nebo si hadičku odpojí a někam uloží.

Jak ten postřikovač zjistí kolik má na výstupu hadice?

Jediná nevýhoda bude že pokaždé v hadici zůstane větší množství postřiku než při krátké hadici.

doplněno 14.07.15 19:03:

Ale výtlak čerpadla je úplně něco jiného. To by tazatel musel nechat postřikovač na zemi a s koncem hadice vylézt třeba 10m vysoko.

Kdežto on chce mít hadici na zemi, takže v prakticky stejné výšce jako dosud. Takže tlak bude v celé hadici stejný a jen v ní bude více kapaliny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]