Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké lepidlo na sklo a plast?

Od: lada1® odpovědí: 6 změna:

Potřebuji nalepit plastové přísavky na sklo-venkovní strana okna,jaké mám použít lepidlo?Zkoušel jsem chemopren zn.Pattex,ale ten na okně,kde bývá na slunci i 50°C změkne a plastové přísavky/ na kterých je uchycen teploměr/se odlepují.Přitom píší,že lepidlo odolává teplotám do +120°C...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No, ona je to zatraceně špatná kombinace: Sklo + nejmenovaný měkčený plast (nebo spíš pryž) pochybného původu. Co zkusit silikonový tmel? Před aplikací důkladně odmastit - nejlépe lihem.

hodnocení

Silikonový tmen není špatný nápad,ale na tři přísavky asi nedělají malé balení?Ale i tak díky.

DOPLŇUJI-Už jsem našel malé balení v tubě-Omluva.

luha*
hodnocení

1x

Silikonový tmel určitě ano, ale musí to být tmel označený jako *neutrální*. Ten drží na každém materiálu, snad kromě polyetylénu. Pozná se podle toho, že není cítit kysele jako ocet.

hodnocení

0x

osobně bych z teploměru sundal tu gumovou přísavku (na které mimochodem nebude skoro žádné lepidlo držet) a přilepil ho přímo bez přísavky.

normální sanitární silikon to také vpohodě udrží a stojí tuba 70,-.

jinak mamut to jistí

jabraka*

Rozhodně nalepit teploměr bez přísavek!.

JB

bruno*
hodnocení

0x

Já s úspěchem používám UHU univerzální, žlutá tuba 45 ml za lidovku. už jsem tím několikrát slepil plast-plast (venkovní teploměr na okno apod.), plastové háčky na dveře i zeď. Dokonce plastové elektro lišty na zeď. Když spoj povolí, je to vždy chyba tloušťky potřebné vrstvy, doby zavadnutí, doby držení, než se to spojí (cca 5 min.). Všechno lze opakovat bez odstraňování staré vrstvy. Zřejmě jde o lepidlo s odpařujícím se rozpouštědlem...nechápu, ale funguje. Když to spojí plast s plastem, tak to podle mně spojí všechno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]