Nejste přihlášen/a.
Často mně vypadává hlavní jistič před elektroměrem.(bakelitový OEZ s šedou páčkou) Zkrat ani přetížení to nezpůsobuje. Všiml jsem si při nahazování, že je poměrně teplý. Napadlo mě, že u svorek budou nedotažené šrouby. Bohužel je nemohu dotáhnout, protože je rozvaděč zablombovaný. Mám to ohlásit Čezu jako výměnu jističe? Nebude nutné předělání rozvaděče? Z těch jejich podmínek mi to není úplně jasné.
Už nejsem u čezu ale když si otevřete jejich stránku - tak mám dojem že se odplobování / za jakým účelem/ dá nahlásit telefonicky, mailem...určí Vám termín kdy a do kdy bude zaplombováno / přijede technik zkontroluje zda se nemanipulovalo s hodinama, zaplombuje a tramtadá je hotovo, či zavolejte na jejich linku operátor to s Váma vyřeší...zákazníků si podle dob minulých váží. Když sem dělal TČ klaplo to na minutu, i lépe, nahlásil jsem odplombování 2 dny montáž, požadavek na zaplombování s časem kdy jsem doma, přišla sms že ano a pokud vyhovuje, ať potvrdím, potvrdil jsem na 08.00 všední den a technik přijel v 07.00 a omlouval se že přijede až za hodinu jestli se mi to nehodí...spokojenost, tak asi tak...
Že se hřeje a vypadává jistič nebude povolenými šrouby, ale opotřebováním jističe (vyhřátí). Při povolených šroubech by se sice mohl hřát, ale neměl by důvod vypadávat. Jistič bude nutné vyměnit. Vzhledem k tomu, že se asi jedná o hlavní jistič bytu, bude nutné vypnout předřazené jištění (pravděpodobně nožovky v hlavní skříni). To jako laik sám udělat nemůžete. Ohlaste závadu ČEZu, oni pošlou kvalifikovaného pracovníka.
magdon, CEZ nezajímá stav Vašeho jističe. Maximálně Vás kvůli špatného stavu odpojí. Jistič si vymění na své náklady odbornou firmou nebo sám + revize. Anebo natrefit na dobrého CEZ pracovíka ...
Děkuji všem za rady. Zítra tam zavolám, dotáhnu a nechám si to opět zablombovat.
Jinak tohle se mi už jednou stalo. Nedotažený hliníkový vodič u jističe se zpečenou izolací způsoboval opakované vypadávání jističe.
Pokud máte jistič s hodinami na ulici tak je to uplně jedno s šroubovákem se tam dostane každý tudíš nic se předem hlásit nemusí... utrhnu plombu, vyměnim co potřebuji (samozřejmě že nebudu šachovat se zapojením el měru a velikostí ,typem jističe) a zavolam na čez že jsem šel skontrolovat hodiny a byly plomby poškozené ať si to přijedou zaplombovat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.