Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dotažení šroubů u hlavního jističe

Od: krecek* odpovědí: 6 změna:

Často mně vypadává hlavní jistič před elektroměrem.(bakelitový OEZ s šedou páčkou) Zkrat ani přetížení to nezpůsobuje. Všiml jsem si při nahazování, že je poměrně teplý. Napadlo mě, že u svorek budou nedotažené šrouby. Bohužel je nemohu dotáhnout, protože je rozvaděč zablombovaný. Mám to ohlásit Čezu jako výměnu jističe? Nebude nutné předělání rozvaděče? Z těch jejich podmínek mi to není úplně jasné.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ju*
hodnocení

3x

Už nejsem u čezu ale když si otevřete jejich stránku - tak mám dojem že se odplobování / za jakým účelem/ dá nahlásit telefonicky, mailem...určí Vám termín kdy a do kdy bude zaplombováno / přijede technik zkontroluje zda se nemanipulovalo s hodinama, zaplombuje a tramtadá je hotovo, či zavolejte na jejich linku operátor to s Váma vyřeší...zákazníků si podle dob minulých váží. Když sem dělal TČ klaplo to na minutu, i lépe, nahlásil jsem odplombování 2 dny montáž, požadavek na zaplombování s časem kdy jsem doma, přišla sms že ano a pokud vyhovuje, ať potvrdím, potvrdil jsem na 08.00 všední den a technik přijel v 07.00 a omlouval se že přijede až za hodinu jestli se mi to nehodí...spokojenost, tak asi tak...

fidonet*

přesně jak píše JU.

Zvednu telefon, žeknu, že je tu technik od elektrofirmy, že jiskří drat pod šroubkem. Oni povolí odblombování a druhy den nebo třetí ho přijedou zablombovat.

p.s. vyhazovaní kvuli šroubku? problem bude asi jinde. Ale volný šroubek je v každém případě špatný ...

hodnocení

0x

Že se hřeje a vypadává jistič nebude povolenými šrouby, ale opotřebováním jističe (vyhřátí). Při povolených šroubech by se sice mohl hřát, ale neměl by důvod vypadávat. Jistič bude nutné vyměnit. Vzhledem k tomu, že se asi jedná o hlavní jistič bytu, bude nutné vypnout předřazené jištění (pravděpodobně nožovky v hlavní skříni). To jako laik sám udělat nemůžete. Ohlaste závadu ČEZu, oni pošlou kvalifikovaného pracovníka.

fidonet*

magdon, CEZ nezajímá stav Vašeho jističe. Maximálně Vás kvůli špatného stavu odpojí. Jistič si vymění na své náklady odbornou firmou nebo sám + revize. Anebo natrefit na dobrého CEZ pracovíka ...

krecek*
hodnocení

Děkuji všem za rady. Zítra tam zavolám, dotáhnu a nechám si to opět zablombovat.

Jinak tohle se mi už jednou stalo. Nedotažený hliníkový vodič u jističe se zpečenou izolací způsoboval opakované vypadávání jističe.

Pokud máte jistič s hodinami na ulici tak je to uplně jedno s šroubovákem se tam dostane každý tudíš nic se předem hlásit nemusí... utrhnu plombu, vyměnim co potřebuji (samozřejmě že nebudu šachovat se zapojením el měru a velikostí ,typem jističe) a zavolam na čez že jsem šel skontrolovat hodiny a byly plomby poškozené ať si to přijedou zaplombovat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]