Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Betonové tašky pod zámkovku?

Od: evina* odpovědí: 3 změna:

Zajímalo by mě, zda můžeme použít betonové tašky jako základ pod zámkovku a potom až štěrk.

A zda to máme podsypat pískem? Případně kolik vykopat do hloubky?

Budeme dělat stání na auta (na jílu) a máme spoustu betonových starých tašek, tak že by jsme to využili...

Děkuji za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Tašky určitě ano, písek určitě ne. Hlavně záleží na hutnění.

Viděl jsem koleje v dlažbě, přestože dali hodně kamene, viděl jsem dlažbu, bez kamene z lomu, ale mnohokrát hutněný podklad. Ze směsného pevného natroše, cihel, tašek betonu..

sunset*
hodnocení

2x

Na auto se doporučuje nad zem minimálně 15 cm drceného recyklátu (beton, cihly atp do průměru 63 mm), 3-5 cm ostrého štěrku a dlažba 8 cm. Podle souseda - profi dlaždiče - je lepší dát 20-30 cm recyklátu (dle plochy a dešťových poměrů) a pro osobáky stačí i 6 cm dlažba.

Tašky jdou použít určitě, akorát je potřeba je důkladně rozdrtit, aby po položení dlažby dál nesedaly. Tj. důkladně poskákat žábou...

Písek (0-2 mm) se používá až po položení, kdy se zasypou spáry mezi dlažkami do 1/3, pak se to uskáče žehličkou a doplní se písek do plné spáry.

hodnocení

0x

Piskem nepodsypavat. Podemele to voda, bohuzel otestovano na vlastni prijezdovce. Podsypavat drobnym sterkem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]