Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
byla jsem na prohlídce bytu, kde předchozí nájemce ještě bydlí a má koucoura. Už jen jak se otevřeli dveře mě bouchnul do nosu zápach kočičích výkalů. Nemohu si pomoci, ale kocourek asi musel všechno očůrávat. Byt je ale jinak krásný a teprve rok starý, ale už jen kvůli tomu zápachu se mi ho nechce vůbec brát. Myslíte, že když se nájemce odstěhuje, že zápach zmizí? Já nechci, aby moje věci a nábytek tím načichnul.
Děkuji moc za případné odpovědi.
Dobrý den, zápach po nějaké době zmizí - budete aktivně větrat a podlahy či futra a dveře omyjete octovou vodou. Koberec (pokud by tam zůstal) vyhodit. Zdravím!
P.S. Až se nájemce odstěhuje, tak tam nesmí zapomenout v bytě toho kocoura .
Nemyslím si, že by byl rok užívaný byt na odpis kvůli přítomnosti kocoura. Pokud máte o byt zájem a bude i nějaká aktivita směrem k úklidu, nátěrům nebo novému vymalování, tak to bude zase normální byt. Takže, nebude nutné ten byt zcela zbourat.
doplněno 14.07.15 11:10:Z Vaší jiné otázky vidím, že chcete perfektní a moderní byt, za málo penízků a na nic nesáhnout.
Tak zkuste Milovice a paneláky po rusákách - tam je dost volných, malých a levných bytů. Do Prahy je spojení vlakem každou hodinu a budete tam koukat do zeleného.
Ano, po nějaké době - podobně jako tu sovětská vojska byly ,,dočasně´´. Jednotkou dočasnosti je tedy 20 let, co je jednotkou ,,nějaké doby´´ si netroufám odhadnout. Problém je v tom, že jestliže kocouřisko očůrával i zdi, tak ten smrad bude prakticky nezlikvidovatelný - tedy v reálném čase, v horizontu měsíců bude slábnout. Já bych takový byt nebral, protože vše, co si tam nastěhujete, nasmrádne.
Ben: Nebojte, Milovice znám až moc dobře, jezdím tam totiž dost často Kdo by nechtěl bydlet v luxusním bytě za málo peněz že? Ale to ani neočekávám! Já se za posledních 8 let stěhovala už nějmíň 5x a pokaždé jsem každý byt vydrhla, aby se "blejskal" a další nájemce jen mohl přijít a bydlet a neříct si, že předchozí nájemce byl čuňátko. Takže z toho důvodu předpokládám, že lidé mají nějakou soudnost a byty předávají v patřičném stavu.
Zdravím,
záleží na tom, jestli kocour tzv. značkoval či jen to jen pach z málo často uklízeného kočičího záchodu.
Pokud je to jen z toho záchodu, po jeho odstranění z bytu vyvětráte a pach zmizí, max si můžete do bytu stříknout nějaký pohlcovač pachů pro rychlejší zmizení.
Pokud značkoval. pak hodně záleží na tom, jestli je kocour kastrovaný neno není.
Značky od nekastrovaných kocourů jsou dost intezivně cítit, ale poměrně krátce - stačí buď místo omýt (Savo, saponát) a vyvětrat nebo intezivně vyvětrat (třeba jeden den).
Kastrovaní kocouři sice také občas značkují, ale cítit to není.
Podle mého názoru )a mých zkušeností s kočkama) se bát nemusíte - nekastrovaný kocour to nejspíš nebude a jedná se jen o pach z jeho záchodu, což stačí vyvětrat.
Jen doplním - kočky na rozdíl od psů nepáchnou, takže něco vyhazovat není nutné. Pes když se bude válet po koberci, tak ten koberec nasmrádne od psa, od kočky nenasmrádne - nemá jak. U kočky je pach v bytě buď jen díky značkování nebo díky málo často uklizenému kočičímu záchodu.
Já jsem dříve měla dvě kočičky, takže vím, že samy o sobě nepáchnou. U kocourů z vyprávění vím, že občas si místa značkují. Tady ten zápach už byl cítit hned při vstupu a to svůj záchůdek kocour měl v koupelně, která byla při mém příchodu zavřená a stejně se zápach linul celým bytem, takže si asi opravdu musel místa značkovat. Nepochybuji, že by se to nedalo nějak odstranit, muselo by se vše vydrhnout a nově vymalovat. Ale na svoje náklady se mi do toho nechce pouštět a předchozímu nájemníkovi to už může být upřímně jedno, zda bude byt zapáchat, až ho opustí, takže pokud mu to nenakáže majitel bytu, tak to sám neudělá. To jsem se mohla sama přesvědčit na jiných prohlídkách, že předchozí nájemnící se neobtěžovali ani například vymýt lednici, kde byly zbytky čehosi ulepeného a rozlitého, nebo sporák byl celý umaštěný se zapečenými zbytky jídla. Ale vím, na to by měl dohlédnout majitel při předávání bytu.
Já si myslím, že většina koček, označkuje určité místo v bytě. U mamky to byl botník nebo jakákoliv věc, přinesená z venku - včetně nákupní tašky nebo kabelky položené na zem.. Žádný z kocourků co znám, neznačkoval zdi.. Ta pravděpodobnost, mi přijde velmi malá.
Poslední kocourek, kterého mají (měli 3), nedavno čerstvě dospěl. Vešla jsem do bytu a do nosu mě praštila smradlavá rána. Tak jsem prohlásila, že už je rozhodně čas na kastraci. Do týdne byl po zákroku a při příští návštěvě, už nebylo cítit vůbec nic.
Jak už tu tedy bylo psáno: pokud je v bytě koberec, tak ten vyhodit a pokud budete mít svůj nábytek, mělo by stačít jen běžně uklidit - tedy vytřít podlahu a mělo by být čisto. Já bych se toho tedy nebála..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.