Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak propojit bojler s baterii od vody?

Od: pepino78 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,mám chalupu a chci se poradit, jak nejednodušeji připojit bojler elektrický ohřev vody,, teče mě tam voda ze studny,ale chtěl bych teplou vodu na mytí osprchování,poradte mě jak to propojit ,děkuji moc .Pepa

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x
To je prutokac nebo klasicky bojler. Ale za cerpadlem se udela odbocka ze studene vody a ta se prozene bojlerem a pripoji na cerveny kohoutek. Modry je studena. Podle dotazu soudim, ze tomu nehovite, pzvete si nejakeho vodaka, ten to vysvetli na miste a rekne co pripravit.
Jo a bojler samo prkpojit na elektrinu. Pokud je to normalni bojler a mate dvoutarif, tak asi s elektrikarem se poradte. Prutokac lze dat jen do zasuvky, zalezi na typu.
pepino78
hodnocení

Asi jsem to nenapsal uplně,beru vodu ze studny od sousedu, je to docela kus,myslel jsem ,že bych to napojil nějak od umyvadla , mam dvě umývadla a jednou bych mohl použít na toto,. Ne ještě nemam bojler,nevím co koupit na to ,nebo co říkáte na solární sprchu? To se pak umeju akorát když bude teplo že :)

Beru vodu od souseda?To nosíte v kýblech:) nebo máte(soused)čerpadlo-vodárnu?Samozřejmě že to můžete zapojit od umyvadla nebo od nejblišího rozvodu vody(dle umístění bojleru)

zakus*
hodnocení

0x

Já bych to propojil potrubím. Je několik možností (PPR, PE nebo postaru FeZn) ;)

pepino78
hodnocení

Máme ve studni čerpadlo a je t o vedený k jedný baterii, jinde to propojený není a právě ,že bych chtěl od tebaterie se nějak napíchnout , co prutokový ohřívač?

paw*

No dyt to tu tvrdime. Pred baterii (za cerpadlo) dat nekam Tkus a vytvorit tak odbocku, ktera muze jit do bojleru nebo prutokoveho ohrivace. A z nej to dovest k baterii/sprse. Nic sloziteho na tom neni, jenom tu tlakovou vodu (za cerpadlem) musite rozdelit na vetev do bojleru. Ale pozvete si tam nejakeho souseda/znameho, ktery uz vod delal, a ten vam poradi. nebo primo vodaka nejakeho.

Patrne se to neobejde bez sekani do zdi. Jinak napojeni do prutokace lze udelat napr. u pred odzazeni pro mydku/pracku. baterie bude odsazena asi o 10 cm a mate odbocku hned.

pepino78
hodnocení

Vybral jsem beztlakový ohřívač se sprchovou baterii,jde mě hlavně se na chalupě někdy osprchovat , pokud tomu dobře rozumím co píšete, tak to pujde propojit s baterii co tam je,nebo ji musim vyměnit za tu novou?

paw*

Neznam tu vasi baterii, ale teoreticky by melo. Tim odsayenim baterie jsem mzslel tam vlozit neco takovehoto

pepino78
hodnocení

Je tam klasicke umývadlo ,jinak jinde voda neteče,musel bych to nějak propojit misto toho umývadla , chci si kouupit beztlakový ohřívač s se sprchovou baterii, jde mě o to se tam umýt . Tak a ted potřebuji pomoc,jak to připojit ten ohřívač,aby mě to šlapalo :)

paw*

No a pro radu na miste si tam pozvete nekoho, kdo to uz delal. Takto radit od PC je dost neprakticke.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]