Nejste přihlášen/a.
Tak se blížím konečně do finiše. Nové omítky, cca před měsícem vyštukováno, před týdnem opraveno pár ušvihnutých rohů ze štuku a nyní chci malovat. Štuk je však zrnkovatý. Strop je SDK. Co jsem čet, tak přetáhnout štuk i SDK penetrací štětkou, ze zdí se tak odrolí kamínky a budou hladké.
Chci se zeptat
1) mohu použít zbytek klasické stavební hloubkové penetrace?
2) jak dlouho počkat mezi penetrací a malováním? (než zaschne, nebo den dva?)
3) dvě stěny budou bílé a dvě barevné, barevné natírat rovnou, nebo použít první bílý nátěr? (barevnou mám koupenou už hotovou, je poměrně sytá).
Díky
Můj názor na všechny penetrace je ten,že je to jen a pouize vytahivání peněz za něco co nenní nezbytně nutné!Jestli Vám vadí rozdíl v hladkosti štuků a SDK,tak místo klasického štuku jste měl použít sádrovou omítku ta ,pokud se provede kvalitně stejně hladký jako SDK.
osobně bych všechny stěny vzal bílou pak barevné daným odstínem a bílou opět bílým nátěrem!
Po rekonstrukci byly zdi různě zrnité, někde původní hladký štuk, jinde po zazdění starých dveří hrubší, vyřešilo to nalíčení vápnem - štětkou. Totéž při malování zdi se zrnitým povrchem. Válečkem se udělá sice jemná vrstvička, ale každý hrbolek a zrnko písku nebo dolíček po vydloubaných zrnech písku jsou vidět. Po vymalování štětkou s vhodnou hustotou barvy to jde dohladka.
Ak po štuku máte zrnka piesku,tak ho jemne prebruste šmirgľom,ono to opadá.Doma to pri rekonštrukcii robím bežne.a penetraciu by som nedával na novú stenu ja osobne.
Nejlepší pro ůpravu nových omítek je nátěr vápnem.Hašené vápno Čerťák je k dispozici ve všech stavebninách připraveno přímo k nátěru.Po natření se zjemní struktura povrchu a po 14 dnech je povrch velice pevný.Žádné penetrace nejsou nutné.-Vymalování interierovými barvami je možné nejlépe až za rok.
JABRAKA
Tak musím říct, že 7,5kg barva, kde píšou ředit max. 30% vody, mi vystačila na cca 50m2, je smutné, že jsem to však ředil 1:1. Takže za chvíli jdu koupit druhý kbelík, abych to natřel druhou vrstvou pořádně na bílo, alespoň strop a dvě stěny, co mají být bílé. Výrobce bych za tyhle fámy, které píše na ty kýble nakopal do ... rovnou má říct kupte dvě balení nebo jedno velké, a´t nejste za k***** a nemusíte k nám jezdit 2x ... teď už se bojim, že i té barevné bude málo
Jo chybama se člověk učí - se mnou bylo takto vyjebáno když jsem dělal na bílo stěnu na balkoně 10 x 2,5 drahé jako k... a nekrylo to až na potřetí, druhá půlka vápnem s latexem a šlo to jako prd a vzhledově i lepší po letech...
Jinak souhlas s jabrakou - dříve se tomu říkalo pačochování? na štuk se práskla vrstva štetkou vapna a pak na zapravení ještě na hotovo další a nechalo se to vydýchat asi ten rok a pak se použvaly ty modernosti...
Tak krepovku jsem měl asi jinou, malířská lepila dobře. Příště každopádně budu malovat jinou barvou a jinak.
Chci se zeptat, je normální, že po malování SDK tento může popraskat? prasklo mi to na dvou stranách po obvodě, ale cca 1-2cm od kraje, v jednom kousku mi to prasklo trošku víc ... zedník mi podle mě špatně udělal SDK
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.