Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

První malba

Od: repkin* odpovědí: 14 změna:

Tak se blížím konečně do finiše. Nové omítky, cca před měsícem vyštukováno, před týdnem opraveno pár ušvihnutých rohů ze štuku *hi* a nyní chci malovat. Štuk je však zrnkovatý. Strop je SDK. Co jsem čet, tak přetáhnout štuk i SDK penetrací štětkou, ze zdí se tak odrolí kamínky a budou hladké.

Chci se zeptat

1) mohu použít zbytek klasické stavební hloubkové penetrace?

2) jak dlouho počkat mezi penetrací a malováním? (než zaschne, nebo den dva?)

3) dvě stěny budou bílé a dvě barevné, barevné natírat rovnou, nebo použít první bílý nátěr? (barevnou mám koupenou už hotovou, je poměrně sytá).

Díky *pivo*

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Můj názor na všechny penetrace je ten,že je to jen a pouize vytahivání peněz za něco co nenní nezbytně nutné!Jestli Vám vadí rozdíl v hladkosti štuků a SDK,tak místo klasického štuku jste měl použít sádrovou omítku ta ,pokud se provede kvalitně stejně hladký jako SDK.

osobně bych všechny stěny vzal bílou pak barevné daným odstínem a bílou opět bílým nátěrem!

repkin*
hodnocení

Sadrova je draha, rozdil mi nevadi jen jak je stuk zatoceny, tak v nem jsou kaminky, cetl jsem prave, ze kdyz se to vezme napoprve stetkou tak ty kaminky castecne opadaji a je to ok. Penetraci jsem poznal kdyz jsem delal omitky, fakt to tolik nenasavalo. Takze prvni nater vsechno bile druhy bilou/bilou a barevnou/barvou.

hodnocení

2x

první nátěr dělám obvykle řidší bílou a jakoby rozšmudlím jej po zdi, tím se vše připraví jak má. Na novou zeď penetrace myslím si není potřeba, protože zeď je čistá a savá a na nibude držet všechno dost dobře.

host*
hodnocení

2x

Po rekonstrukci byly zdi různě zrnité, někde původní hladký štuk, jinde po zazdění starých dveří hrubší, vyřešilo to nalíčení vápnem - štětkou. Totéž při malování zdi se zrnitým povrchem. Válečkem se udělá sice jemná vrstvička, ale každý hrbolek a zrnko písku nebo dolíček po vydloubaných zrnech písku jsou vidět. Po vymalování štětkou s vhodnou hustotou barvy to jde dohladka.

repkin*
hodnocení

No me to prave taky tak napadlo, ale co jsem cetl, tak vapenne natery uz nejsou potreba... Zkusim to holt prvne natrit nabilo stetkou a pak druhou vrstvu valeckem. Pak teda steny a strop olepit v rohu krepovkou a vzit dve steny barevnou...

hodnocení

2x

Ak po štuku máte zrnka piesku,tak ho jemne prebruste šmirgľom,ono to opadá.Doma to pri rekonštrukcii robím bežne.a penetraciu by som nedával na novú stenu ja osobne.

repkin*
hodnocení

OK. moc děkuju všem za názory. Dám si dvě kola WOT *klik*, pak očistím krabičky okolo zásuvek, natáhnu igelit, přebrousím zdi a jdu na bílou, bohužel dneska vydatně prší, takže to asi dneska zůstane pouze u jednoho nátěru ... uvidíme *placni*

jabraka*
hodnocení

0x

Nejlepší pro ůpravu nových omítek je nátěr vápnem.Hašené vápno Čerťák je k dispozici ve všech stavebninách připraveno přímo k nátěru.Po natření se zjemní struktura povrchu a po 14 dnech je povrch velice pevný.Žádné penetrace nejsou nutné.-Vymalování interierovými barvami je možné nejlépe až za rok.

JABRAKA

repkin*
hodnocení

Tak musím říct, že 7,5kg barva, kde píšou ředit max. 30% vody, mi vystačila na cca 50m2, je smutné, že jsem to však ředil 1:1. Takže za chvíli jdu koupit druhý kbelík, abych to natřel druhou vrstvou pořádně na bílo, alespoň strop a dvě stěny, co mají být bílé. Výrobce bych za tyhle fámy, které píše na ty kýble nakopal do ... rovnou má říct kupte dvě balení nebo jedno velké, a´t nejste za k***** a nemusíte k nám jezdit 2x ... *bzum* teď už se bojim, že i té barevné bude málo :(

ju*

Jo chybama se člověk učí - se mnou bylo takto vyjebáno když jsem dělal na bílo stěnu na balkoně 10 x 2,5 drahé jako k... a nekrylo to až na potřetí, druhá půlka vápnem s latexem a šlo to jako prd a vzhledově i lepší po letech...

Jinak souhlas s jabrakou - dříve se tomu říkalo pačochování? na štuk se práskla vrstva štetkou vapna a pak na zapravení ještě na hotovo další a nechalo se to vydýchat asi ten rok a pak se použvaly ty modernosti...

repkin*
hodnocení

JJ, příště na to kašlu a udělám to taky tak. Známý říkal, že má barvu snad HIT a že je to levné, bílé a dobře kryje. Počkám až to usche a pak uvidím. Ta barevná má pěkný odstín, tak uvidíme, jestli to na cca 15m2 bude stačit ta malá 4kg ... až to uschne olepím to krepovkou a pojedu dál :)

repkin*
hodnocení

Ta krepova paska nedrzi... Neni na to nejaka specialni, nebo jak to udelat?
doplněno 14.07.15 20:08: Jo malirska a ja mam buh vi jakou... pouzivali ji na baleni skla... tak zitra koupim malirskou tak snad bude drzet, skoda chtel jsem to mit dneska hotove...

repkin*
hodnocení

Tak krepovku jsem měl asi jinou, malířská lepila dobře. Příště každopádně budu malovat jinou barvou a jinak.

Chci se zeptat, je normální, že po malování SDK tento může popraskat? prasklo mi to na dvou stranách po obvodě, ale cca 1-2cm od kraje, v jednom kousku mi to prasklo trošku víc ... zedník mi podle mě špatně udělal SDK :(

První malba
První malba #2
První malba #3
repkin*
hodnocení

další foto .. a už to schne ... jen příště líp nalepit tu krepovou pásku, ideálně ve dvou lidech a pak pořádně přitisknout ... ty kraje jsou takové okousané ... *smich*

První malba #4
První malba #5
První malba #6

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]