Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím zatmelit otvory ve dřevě v prknech?

Od: misa503® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den.

Na podlaze v bytě ( asi 4x4m ) mám položenou podlahu z krásných prken. Pkna prošla hoblovku. Dříve byla prkna na jiné podlaze. Prkna byla původně přibita hřebíky. Mám v plánu zachovat drevěný ráz podlahy a podlahu natřít olejovoskem nebo něčím takovým. V místnosti bude dětský pokoj pro 16-letou dívku. Na prknech nebude žádný jiný již materiál - koberec ...

A měl bych dotaz. Čím zadělat otvory po hřebících než začnu prkna natírat, aby to pak nebylo po natření vidět? Jde mi spíše o barvu tmelu. Nechci bílý tmel. Čím by bylo nejlépe natřít pak prkna, aby se zachovala kresba dřeva? Lak mi nepřipadá vhodný. Slyšel jsem, že právě ten olejovosk ...

Děkuji za případné rady či nápady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, já bych ty otvory netmelil, protože tmel nedostanete do úzkého otvoru a bude jen "čepička", která se zřejmě časem ošlape. Převrtal bych otvory na potřebný průměr a zarazil (zalepil) do nich dřevěné kolíky (takové, jako viz odkaz). Tím nemusíte řešit ani barvu tmelu - vše bude dřevěné. Na povrchovou úpravu je ten olejovosk asi vhodný, pokud nebudete mořit a lakovat. Zdravím!

mikulkajosef.cz/...

pohanka*
hodnocení

1x

Když nám opravoval truhlář podlahu z parket, tak do děr po suku a kde byly velké mezery ,,namatlal,, kašičku z pilin odpovídajícího odstínu a laku. Je ale pravda, že potom se podlaha přebrousila a přelakovávala podlahovým lakem. Drží to stále.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]