Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měl bych následující dotaz, resp. prosbu. Máte někdo zkušenost se stavbou mobilního domu k celoročnímu užívání, tz. s připojením na inženýrské sítě a vše ostatní, co je zde potřeba? A máte nějakou zkušenost s konkrétní firmou, která mobilní domy vyrábí a montuje? Děkuji moc za vaše případné rady azkušenosti.
Na mobilní dům nepotřebujete povolení jak tu mylně píše jedna "rádkyně" Mobildům si klidně "zaparkujete" na soukromém pozemku příbuzného, přítele či známého.
Odkaz pro zwiki - raději si jej přečtěte 2x než budete příště radit.
A nebo zde dejte odkaz na vaše tvrzení - že nepotřebuji k mobilnímu domku NIC vyřizovat, že si jej můžu zaparkovat kdekoliv atd. Třeba máte pravdu, kdo ví? Přesvěčte nás.
doplněno 13.07.15 19:42:moto - není zač. Třeba odkaz pomůže i těm, co tvrdí opak.
Co se mobilheimu týče, tak český stavební zákon tento pojem nezná. V podstatě jde o nějako ustavbu obdobného typu určenou k bydlení a co jiný kraj jiný mrav. Zákon není jednoznačký a tak si jej každý stavební úřad vysvětluje po svém
1) je mu to jedno pak není potřeba nic
2) určí nějaké podmínky ale stačí ohláška
3) je nutné povolení a z určitých důvodů to nepovolí (historický a urbanistický ráz obce apod.)
nevycházím ze svých zkušeností ale z toho, co jsem načetl na internetu jako zkušenosti od lidí, kteří toto také řešili.
Vlastní zkušenost nemám, ale znám človíča, který si napřed koupil mobilní dům (resp. uzavřel smlouvu s firmou) a pak se divil, že jej nemá kam postavit neboť stavební úřad byl proti.
Začněte vyřizovat, sbírat info od st. úřadu, od obce atd. Napřed musíte získat pozemek s povolením domek ostavit a pak si už jen vybrat typ domku.
Nejlepší je strejda Google, třeba tady: euro-mobilnidomy.cz/...
Teoreticky, když je na kolech nejde o stavbu ale parkování. Stejně je ale nutné si pro jistotu ověřit místní podmínky. Ani parkovat nelze všude. Stejně tak inženýrské sítě. Lze se připojit na stávající přípojku, podobně jako někde v campu, pokud ale není místo zasíťované, tak může připojení stát majlant včetně projektů, revizí a schvalování.
Kdysi jsem si dovezl z Německa starý karavan a na dvou místech v nem i přechodně bydlel. Byl jsem ale na svém a nikomu do toho nic nebylo.
uska: dobrý odkaz, děkuji, rád jsem se poučil
Chcete vyloženě mobilheim nebo karavan či kontejner? Ohledně mobilheimu jsem si zjišťoval já pár věcí. Rozvedl jsem i krátkou diskusi poradte.cz/...
pokud budete mít zájem o tom pokecat, tak dejte vědět
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.