Nejste přihlášen/a.
Potreboval bych poradit s vyporani pricky v kulne.
Mam 2 preklady 7x11x150 cm ,ktere mi bylo doporuceno pouzit. V otvoru nebudou dvere, pouze drevena futra.
Muzete mi poradit postup, pripadne odkaz, kde uz se neco podobneho resilo?
Otvor bude cca 100 cm.
Dekuji
Správný postup je ten, že z jedné strany do poloviny tloušťky příčky vysekáte otvor na překlad , kde budete potřebovat, vložíte překlad a zazdíte. Po zatvrdnutí uděláte to samé z druhé strany ve stejném místě, dáte stejně druhý překlad a opět zazdíte. Po důkladném vytrdnutí můžete v klidu a bezpečí podbourat otvor dle vaší potřeby, vsadit zárubně a buď dozdít nebo při přesném vybourání utěsnit montážní pěnou.
Děkuji, váš popis je mi srozumitelný. znamená to tedy vysekat již tak zvětralé cihly, tak jak popisujete. Myslím, že 150 cm překlad je dostačující pro otvor cca 100 cm - z každé strany 25 cm překladu, díky.
Netrdím, že to spadne, ale správně to není. Viz. můj příspěvek s hrubým výpočtem délky výše. Použil bych stávající 150cm profily, ale nevybourával bych 7 cihel (105cm), ale pouze 6 (90cm).
To je jasný,nevim co je nad tebou-středová zed tak máš pruser použij hranoly pak bouchej do alelujá
Hranoly k čemu? Tloušťka zdiva je 30cm? Zakoupit 2x ocelový profil L (s přesným rozměrem profilu Vám neporadím, osobně raději volím vždy silnější např. 150x100x8), délka cca 2m. Na jedné straně proškrábnout spáru, profil tam natlučete, podmáznete kvalitní maltou. Totéž pak na druhé straně. Vaše profily o délce 150cm jsou krátké.
Pokud má být finální začištěný otvor 100cm, tak ano...je krátký. Zeď je z cihel, budete tedy vybourávat minimálně 7x15cm=105cm, ale cihly se Vám vazbou překrývají, takže 8x15=120cm-na každé straně bude polovina cihly viset ve vzduchu a tu nemůžete počítat. Zbývá Vám tedy 15cm na každou stranu "plnohodnotného" zazdění a to je podle mého málo. Pod 30cm bych nešel.
Pro Diesel: Nevím, proč píšeš takhle agresivně a kdo ti dal právo přikazovat ostatním, kdy mohou psát a kdy ne. Mohls mě elegantně opravit, že dle normy je minimum 15cm. Já bych ti poděkoval za užitečnou informaci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.