Správné sušení meruněk

Od: Datum: 12.07.15 09:46 odpovědí: 2 změna: 12.07.15 17:21
avatar

Jak usušit meruňky, aby byly měkoučké. Vždy po sušení mi zhnědly, i když jsem je máčela v citronové vodě a byly tvrdé. Mají se sušit nějak speciálně, nebo pomalu?. Děkuji za odpověď, k.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: rv
Datum: 12.07.15 10:19

Kupované jsou pěkné, protože jsou sířené. Raději sušte dál do hněda.

http://www.lidovky.cz/na-co-s…A140227_114923_dobra-chut_ape

Ohodnoceno: 0x
 
Od: luha®
Datum: 12.07.15 17:21

Pokud máte čas na experimenty, můžete vyzkoušet tyto postupy: zastavit enzymatické procesy zahřátím nad 60 st.C, několik minut máčení v 2% roztoku kyseliny citronové nebo 1% s přídavkem vit.C (ne šumivý) a nakonec naložit do roztoku hroznového cukru (glukopur) na několik dní (zajistí měkkost, viz. třeba Datle).

Ohodnoceno: 2x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.