Těsto na pizzu

Od: Datum: 10.07.15 22:41 odpovědí: 8 změna: 11.07.15 08:09

Dobrý den, ráda bych děti na téboře překvapila pizzou, kterou milují. Může mi někdo poskytnout jednoduchý a dobrý recept? Děkuji předem.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 10.07.15 22:56
avatar

Rozdrobte do mísy asi 20dkg kvasnic a posolte. Až se roztecou, přidejte cca 300 g hladké mouky, 2 lžíce oleje. Vody tolik, aby testo nelepilo. Vypracujte a sup s tím do tepla kynout. Po vykynuti už pak jen vyvalite na plechu a na pecicim papíru a zdobite oblíbenými ingrediencemi. Pecu asi 15 minut při 200 stupních, vyhrata trouba je samozřejmostí.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: cicko
Datum: 11.07.15 00:50

Podle množství kvasnic to vypadá na "hrnečku vař" a ne na pizzu.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.07.15 01:22
avatar

No jo, 20 dkg nebo 20 g, vždyť je to skoro totéž. Ono říct místo toho půl kostky by bylo moc matoucí. *smich*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.07.15 08:09
avatar

OK, spletla jsem se. Je to 20 g kvasnic a pizza je z toho bezvadná.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.07.15 22:57
avatar
Dělám stejný recept jako na rohlíky, jsou to veskrze stejné recepty jen se dá méně droždí a ideálně se nechá kynout v lednici celý den.
https://www.poradte.cz/recepty/testo-na-pizzu/
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.07.15 23:06
avatar

Na 2 velké pizzy

500g hladké pšeničné mouky

10g suchého droždí nebo kvasnic

2 špetky soli

2 polévkové lžíce olivového oleje (panenský - Extra Virgin)

3 dl čisté vody

postup:

v první řadě smíchejte mouku, kvasnice a sůl

poté přidejte olivový olej a následně vodu

lehce zamíchejte vařečkou nebo lžící

až se těsto začne spojovat, začněte ho velmi lehce hnětat a promačkávat ručně (cca 5 min.)

těsto musí být při hnětání stále měkké a vláčné, nesmí se lepit

když se bude lepit, přisypte trochu mouky a znovu zlehka hnětejte

těsto nesmí být v žádném případě tvrdé a nesmí se rozpadat

jakmile bude hmota spojená a vznikne vláčné těsto, můžete ho trochu poprášit moukou

těsto nechte v míse a přikryjte ho utěrkou

dejte ho na 24 hodin zrát do lednice

Pravá italská pizza se peče 7-11 minut v kamenné peci nebo horkovzdušné troubě při teplotě 250 - 300 °C.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.07.15 23:10
avatar

Vařím podle blogerky na Sweetpixel. Má to tam hezky popsané s krásnými obrázky a recepty celkem jednoduché. Pizzu jsem podle ní dělal taky, jen ne houbovou. Místo hub jsem si dal věci podle sebe ... cherry rajčata, papriku, anglickou slaninu, šunku ... Vyzkoušejte - http://www.sweetpixel.cz/2014/08/houbova-pizza.html

Ohodnoceno: 0x
 
Od: luha®
Datum: 11.07.15 04:27

Dobrá vychytávka je : vyválené kulaté placky udělat na pánvi na oleji do chrumkava, nechat vychladnout a teprve pak naklást materiál na povrch a dát do rozpálené pece či trouby asi na 12 min.(spodní ohřev nechat jen prvních 5 min.). Přebytečné hotové podložky se uskladní do mrazničky a v případě potřeby či chuti je pizza kompletně hotová za 20 min.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.