Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

RPG byt - odevzdani bytu a najem za tu dobu

Od: jakvratitbyt odpovědí: 2 změna:

Prosim o radu, mel jsem pronajaty RPG byt, kde skoncila smlouva k poslednimu dni mesice. Ve smlouve mam specifikovano, ze najem tim dnem zanika a ze predani bytu se musi uskutecnit do 7 dnu od skonceni smlouvy, jinak nasleduje sankce. Pronajimatel ma narok na uhradu najemneho (z titulu bezduvodneho obohaceni) i za toto obdobi.
Posilal jsem pred koncem mesice email, at si prijdou byt prevzit, bez reakce cili jsem pak 7my den po skonceni najmu poslal radeji jeste doporuceny dopis. 10ty den mne kontaktovali z klientskeho centra, ze za 3 dny mi bude volat technik, kdy si byt prevezme. Bohuzel ale v byte mam elektriku a plyn prihlasene na sebe,plynomer je v byte a udajne jej musi CEZ demontovat.
Do doby nez jej demontuji, neni mozne byt odevzdat a udajne do doby, nez byt odevzdam, platim najem.
A proto se ptam . je to normalni? Platit najem v byte, ktery je vyklizeny, nebydlim v nem, nemam jiz platnou smlouvu, nechci jej, jen si jej nikdo nebyl schopen do dnesniho dne prevzit a kdo vi, kdy prijdou odpojit plyn...?
Udajne se to uctuje pomerne, cili za kazdy den, ale i tak to dela nekolik tisic, v podstatne za nic.
Diky za vas nazor, zda to zaplatit, nebo nemaji narok, si uctovat najemne za vyklizeny byt

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Plyn a elektro se prehlasi na rpg byty. Bude vam volat technik kdy si to prebere. Vetsinou cca 5dni nez skonci najemne.

iz*
hodnocení

0x

Bývá slušnost mahitele bytu dostatečně včas informovat,

že o další nájem nemáte zájem

a že byt chcete poslední den platnosti nájemní smlouvy předat.

Zároveň se zeptat na vše, co je k předání potřeba (abyste měli čas to zařídit). Zaslat doporučeným dopisem s dodejkou minimálně měsíc (radši ještě o něco dříve) předem. Na e-mail bez podpisu zaručeným elektronickým podpisem není majitel bytu povinen reagovat.

(Vyklizený byt je něco jiného než předaný byt. Podle mne jste si tu dobu bohužel prodloužili sami.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]