Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pračka se sušičkou

Od: mirazbira odpovědí: 9 změna:

Poradíte jakou vybrat pračku se sušičkou na domácí praní? Dva dospělí, dvě děti, pereme poměrně často. Je nějaký zásadní rozdíl v technologiích nebo stačí nějaká běžná sušička? Vůbec nemáme přehled.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

chcete mít 2 funkce v jednom spotřebiči? Žádný servisák vám to nedoporučí. Navíc pračka sice vypere např 5kg prádla, ale usuší jen 2kg. Jako sušičku to tedy jde využít příležitostně - kvůli kapacitě. Sušičky mají 2x tak velký buben než pračky.

Pokud vám to možnosti dovolí volte pračku a sušičku zvlášť.

A koukejte na spotřebu elektřiny, protože sušička je největší žrout! A to i v A++. jedno sušení sice jen 4,50Kč... ale pokud perete obden 2 pračky, už to bude na rozpočtu sakra znát.

doplněno 09.07.15 13:02:

a důkladně pročtěte návod k sušičce, najdete tam třeba že se aviváž do prádla nedává nebo se jí dává polovina, jinak to zalepí nějaké kanálky a pak šupajdí sušička do servisu. Máme Siemens, pokud nepočítám tuhle naší blbost, tak funguje dobře i po 5 letech.

Taky bych koupil dva spotřebiče. Postavíš je na sebe a hotovo. Sušičku s tepelným čerpadlem.
Vybíral bych něco z AEG/Electrolux.
mirazbira
hodnocení

Děkuji za zkušenost. Přesně takové rady potřebuji :) Tedy nejlepší varianta bude sušička zvlášť. Další dotaz tedy pokládám na samostatnou sušičku - jaké parametry má mít aby to nebyly vyloženě vyhozené peníze? Na co si dát pozor, v čem budou rozdíly u sušičky za 6000 a za 16000?

odpoved*

Mám sušičku s méně programy, čili levnější. Stejně používám jen dvě možnosti a jsem spokojená. Důležité je pro mně, že nemusím na šňúry tahat mokré, těžké prádlo a šetřim svá ramena a ruce a pak je velká výhoda filtrů, které zachytí všechny drobné chloupky z látky, to byste koukala co jich ve filtru je a suché prádlo takzvaně "nepráší", je načechrané, složím a nemusím ani žehlit...

doplněno 09.07.15 14:44:

sušička "zanussi", mám ji asi 7 let, asi kolem 8 tisíc...(byla v akci)

mirazbira
hodnocení

Přiblížíte tip sušičky jaký máte a v jaké cenové relaci?

bomba*
hodnocení

0x

Ano je to tak. Pračka se sušičkou prádlo neusuší, ale jen prosuší, takže ho beztak vytáhnete hodně vlhké. Mám sušičku zvlášť a spokojenost.

vilik*

Taky se přidám. Máme místo opravdu jen na jeden spotřebič. Je tedy vhodné koupit jen pračku a sušičku úplně oželet? Právě jsem myslel, že i když se kombinace nedoporučuje, v takových případech to má smysl. Chceme využít sušičku hlavně v zimě, když je hnusně, klidně za cenu sušit nadvakrát.

Pokud opravdu není místo a ani nejde nijak udělat, tak je kombinace řešení. V sychravých dnech a v malým bytě to je neocenitelný pomocník. Jen jak jsem teď četl, má kombinace větší spotřebu vody, neb je výměník chlazen vodou a nikoliv vzduchem z místnosti.

Nemám praktickou zkušenost s kombinací, takže nemohu potrvdit nižší účinnost sušení či dokonce vyšší spotřebu vody. Nicméně nevýhody kombinace jsou následující. Sušení potřebuje větší prostor než praní - pokud je tedy buben jeden, pravděpodobně se nepodaří usušit celou dávku opraného prádla najednou. Musíte buď prát méně prádla nebo sušit nadvakrát. Druhá nevýhoda je ta, že buď perete nebo sušíte. Nelze tedy prát a oprané prádlo průběžně přesunovat do sušičky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]