Nejste přihlášen/a.
Má prosím někdo znalosti v systému myčky na nádobí?
Neodebírá mi prášek z Dm Denk-mit,ani tabletku Finish? V návodu je rada,změnit prostředek ve schránce,ale nevím jaký už bych měla dát,jaký dáváte vy?
Myčku s tímto zásobníkem na prášek a tablety mám 15 let (Whirpool). Asi tak 1 - 2 x ra rok se stane, že v zásobníku zůstane větší část prášku. Je trochu rozmočený, ale sedí na původním místě. Zdůvodňuji si to tak, že se k prášku nedostalo dostatečné množství vody, nebo proud vody neměl dostatečnou sílu, aby prášek ze zásobníku zcela vyprázdnil. V prvním případě může proudu vody stát v cestě nějaký větší kus nádobí. Na to mě upozorňoval už pán, když myčku zapojoval. V druhém případě mohou být ucpané některé trysky.
Já mám zavírací zásobník na dveřích a ten se během programu otevře a šup tableta vypadne nebo se prášek vysype či gel vyteče do myčky.Jak to máte teda vy.Máte nějaký průtokový jako u pračky?
Já to mám jako Cesmína. Občas musím tu pojistku, záklopku, která dvířka drží, uvolnit, protože jde ztěžka.
doplněno 09.07.15 07:43:Betko, mějte připraveny údaje o typu myčky, pak poklikejte a pohledejte servis na myčky. Zavolejte tam a popište servismanovi závadu. Poradí vám, co s tím.
Jako dvířka se naplní a záklopka se zavře a během mycího programu se otevře samo,tak mi to fungovalo dotedˇ. Tedˇmi tam celý obsah zůstane a cyklus skončí a nádobí je tudíž neumyté..
to bude na opravu. Pokud nepoužíváte před-oplach můžete dávkovat mycí prostředek rovnou do prostoru myčky, on se rozpustí kdekoliv, nemusí být nutně v přihrádce. Ale tekutý nedoporučuji.
doplněno 10.07.15 05:47: Prášek bych nasypal do košíku na příbory, tabletu bych hodil na dno myčky, vždyť tam většinou skončí i když vše funguje správně.Dobrá rada,ale jaký mám použít ... a) mám tablety ( ty se mají používat jen na delší cyklus- uvedeno v návodu) a pak mám b) prášek a ten mám dát tedy kam na tu kovovou podložku vespod?
Ani z jednoho vašeho příspěvku jsem nevyčetl to zásadní. Několikrát jste napsala, že prášek/tableta zůstane v zásobníku, ale nepíšete jestli se dvířka zásobníku otevřou či ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.