Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka neodebírá prášek ani tabletku

Od: betka* odpovědí: 12 změna:

Má prosím někdo znalosti v systému myčky na nádobí?

Neodebírá mi prášek z Dm Denk-mit,ani tabletku Finish? V návodu je rada,změnit prostředek ve schránce,ale nevím jaký už bych měla dát,jaký dáváte vy?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cesmina*
hodnocení

3x

Tím neodebírá myslíte to že se prášek nerozpouští?.Na jakou myjete teplotu? Mě se rozpouští vše a myju na 50 stupňů.Při krátkém 40 stupňovém programu se mi nerozpoštěla tableta ,tak jsem dala gel.

hodnocení

2x

Myčku s tímto zásobníkem na prášek a tablety mám 15 let (Whirpool). Asi tak 1 - 2 x ra rok se stane, že v zásobníku zůstane větší část prášku. Je trochu rozmočený, ale sedí na původním místě. Zdůvodňuji si to tak, že se k prášku nedostalo dostatečné množství vody, nebo proud vody neměl dostatečnou sílu, aby prášek ze zásobníku zcela vyprázdnil. V prvním případě může proudu vody stát v cestě nějaký větší kus nádobí. Na to mě upozorňoval už pán, když myčku zapojoval. V druhém případě mohou být ucpané některé trysky.

tmdatpwm
hodnocení

2x
Jestli se vám neotevira zásobník, tak použijte tabletu, kterou dáte mimo ten zásobník - k naší myčce přímo dodali takový mini košíček na tabletu, který se zavěsí na vrchní drátěné patro.

hodnocení

0x
Co je neodebira? Nebo nerozpusti? Muze byt problem ze mycka treba neohriva vodu.
betka*
hodnocení

Přeci při zvoleném cyklu si má myčka odebírat dávku prášku,ale ona ho nechá,tam,kde jsem ho dala.Stalo se mi to až po dvouletém užívání.Napřed jsem volila program R 32 a tedˇ i jiné programy,ale stejný problém.

S tím gelem to zkusím,jinak nevím.

cesmina*
hodnocení

0x

Já mám zavírací zásobník na dveřích a ten se během programu otevře a šup tableta vypadne nebo se prášek vysype či gel vyteče do myčky.Jak to máte teda vy.Máte nějaký průtokový jako u pračky?

Já to mám jako Cesmína. Občas musím tu pojistku, záklopku, která dvířka drží, uvolnit, protože jde ztěžka.

doplněno 09.07.15 07:43:

Betko, mějte připraveny údaje o typu myčky, pak poklikejte a pohledejte servis na myčky. Zavolejte tam a popište servismanovi závadu. Poradí vám, co s tím.

betka*
hodnocení

Jako dvířka se naplní a záklopka se zavře a během mycího programu se otevře samo,tak mi to fungovalo dotedˇ. Tedˇmi tam celý obsah zůstane a cyklus skončí a nádobí je tudíž neumyté..

to bude na opravu. Pokud nepoužíváte před-oplach můžete dávkovat mycí prostředek rovnou do prostoru myčky, on se rozpustí kdekoliv, nemusí být nutně v přihrádce. Ale tekutý nedoporučuji.

doplněno 10.07.15 05:47: Prášek bych nasypal do košíku na příbory, tabletu bych hodil na dno myčky, vždyť tam většinou skončí i když vše funguje správně.
betka*
hodnocení

Dobrá rada,ale jaký mám použít ... a) mám tablety ( ty se mají používat jen na delší cyklus- uvedeno v návodu) a pak mám b) prášek a ten mám dát tedy kam na tu kovovou podložku vespod?

betka*
hodnocení

babkazov díky,ale v návodu jsou i instrukce v případě té či oné závady mj. i špatné rozpoštění a neb nerošpoštění přípravku.Odpovědˇzní změnit přípravek,tak jsem tu vznesla dotaz,jaké máte zkušenosti.Servis,až v krajním řešení.

hodnocení

0x

Ani z jednoho vašeho příspěvku jsem nevyčetl to zásadní. Několikrát jste napsala, že prášek/tableta zůstane v zásobníku, ale nepíšete jestli se dvířka zásobníku otevřou či ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]