Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cesta ke garáži

Od: etela® odpovědí: 4 změna:

Potřebovali bychom provést cestu přes zatravněnou zahradu ke garáži. Dnes tam máme vyježděné koleje a při delších deštích jsou blátivé. Nejvíce by nám vyhovovaly zatravňovací tvárnice - buď betonové nebo plastové. Po cestě se jezdí osobním autem, příležitostně nějakou dodávkou (stěhování a pod.). Má někdo zkušenost jaký by měl být pod tvárnice podklad?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

tvárnice každopádně betonové, plastové nestojí za nic

hodnocení

0x

Dobry den, mame betonove zatravnovaci tvarnice.

navod: mojedilo.ireceptar.cz/...

Ja to delal jinak, protoze jsem mel na ceste puvodne odval uz zajezdeny, takze jsem jen dosypal pisek, ale drobny sterk by byl lepsi, pisek se vyplavuje v mistech, kde je cesta z kopce.

uska*
hodnocení

0x

Není plast jako plast. V plastových se nevypaluje tráva a nevypadá to jako na Sahaře, narozdíl od betonových. Já mám výbornou, dlouholetou zkušenost s tímto

nejlevnejsiploty.cz/...

Přes aaapoptávku jsem je koupila o 10,- Kč levněji na kusu s dopravou zdarma. Na paletě je 160 ks.

hodnocení

0x
Otázkou je, jaký je podklad. Pokud je málo propustný, hlinitý až jílovitý, bude se rozmáčet i pod tvárnicemi.
Vhodné by bylo podle možností udělat aspoň částečnou drenáž na odvedení povrchové vody. Záleží také na sklonu terénu.
Já jsem odstranil asi 25 cm zeminy ve dvou širších pásech pod dlažbou a vysypal je zbytky kamene a štěrku po stavbě. Dorovnal pod betonové tvárnice kamennou drtí 4- 8-16 mm. Tou jsem také vyplnil otvory v tvárnicích. Vypadá to lépe než tráva v různém stádiu živoření, zvláště v těchto vedrech.
Vodu odvádím několika hlubokými příčnými kanálky vysypanými hrubším kamenem, překrytými fólií a zeminou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]