Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odkud to hradí

Od: repe odpovědí: 6 změna:

Odkud hradí opravu kanalizační přípojky majitel objektu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vklus
hodnocení

0x

Z peněženky

vilik*
hodnocení

0x

Nebo z účtu. Nevím, jakou máte přípojku a čí je, ale u nás máme přípojky do řadu ve vlastnictví, platíme tedy opravu této části. Řad je VaKu, tedy náklady nese on.

hodnocení

0x

Tak,tak přípojka je Vaše,hlavní řád VaK...

repkin*
hodnocení

0x

Předpokládám, že tazatel má na mysli, kdo hradí v případě, že je poškozeno mezi hlavním řádem a samotným odběrným místem (propojka).

Mne by zas zajímalo, jak se provádí přípojka na kanalizaci? Kontaktuji VAK, zaplatím a oni to napojí? Mám představu, že ode mně by šlo KG potrubí ... dělá se tam i nějaký "sifon" nebo to jde rovnou? Případně na to musí být projek?

mate59

Po mně VaK chtěl pouze žádost+nákres jak kanál pújde do jejich kanalizace, měl jsem pak zavolat, až bude položená moje kanalizace,že dojde od nich někdo k napojení.Byl pátek a paní mi řekla, ať si to napojím sám,že tam nikdo už není a já sem se bál, že se výkop uveze,při zaústění sem to obetonoval a vše zas zahrnul.Na mém pozemku jsem vybudoval i čistící šachtu.Nic jsem neplatil a v pondělí mi žádost paní potvrdila, že je to připojené a bylo hotovo.

hahanaj*
hodnocení

0x

u nás to bylo tak, co je za hranicí pozemku platil Svak

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]