Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční světlo

Od: hc odpovědí: 11 změna:
Zdravím, najednou mi přestalo svítit světlo. Zkusil jsem změřit napětí a multimetr ukázal jen 55 voltů. Kde by mohla být chyba? Díky za odpověď.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tady je hodně možností. Změřit přívodní větev u jističe a postupně pokračovat po vedení k jednotlivým krabicím a zaručeně najdeš závadu. Multimetr nebo zkoušečka je jedno. Zkoušečkou moc taky nenaměříš - je to jen zkoušečka. Ten kdo ví jak zařízení měří si určitě poradí.

doplněno 08.07.15 17:35:

Zkoušečka nikdy není schopna zjistit zda je zdroj tvrdý. Indikuje i naindukované napětí. Jedinou možností, jak už tu bylo uvedeno, je vadaska. Je to ověřeno 37 letou praxí.

hodnocení

0x

Kde jste to měřil? Na drátech, v čokoládě nebo v objímce?

hc
hodnocení

Přímo na drátech.

hujer123*
hodnocení

0x

To napětí 55V je v celém objektu nebo jen na konkrétní žárovce? Vodiče jsou v mědi nebo v hliníku?

hc
hodnocení

55V jsem naměřil ještě v zásuvce a na druhém světle ve stejné místnosti. Kabely jsou v mědi.
takjan*

Multimetr je na nic. Měří se zkoušečkou. Multimetr má tak velký vstupní odpor, že může u přerušeného vedení ukazovat nesmysly

hodnocení

0x

A žárofka,zářifka...,zdroj sv.záření je OK?

hc
hodnocení

Žárovka je ok. Zkusim tedy jít postupně od jističe a hledat závadu. Zatim díky za rady
takjan*

Nesmysl. Zkoušečkou jako jedinou naměřím, zda je napětí tvrdé, tj žádná indukce. Multimetrem pak přesnou hodnotu napětí. Asi nemáte praxi

Multimetry meri i proud, kdyz to zmeri v serii se zarovkou. Co je to vlastne za svitidlo?

Tipoval bych na přerušený fázový nebo nulový vodič a těch 55V je pouze vybuzené napětí. Změřit vadaskou, která zatíží obvod a tím poklesne zřejmě napětí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]