Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obnovení chlebové pece

Od: kote007* odpovědí: 3 změna:

Uměl by někdo poskytnout informace k principu fungování chlebové pece ve staré chalupě, rád bych ji obnovil, ale nezachovala se v kompletní podobě. Jsou nějaké zdroje, vztahující se k tomuto tématu? Děkuji za pomoc.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

Našla jsem celou rekonstrukci staré chalupy i s chlebovou pecí. Ale hodně bylo děláno řemeslníky a jsou tam i odkazy na ně, včetně doporučení. Celá akce byla natáčena ČT a i uvedeno datum, kdy byla vysílána. Zkuste se na rekonstrukci podívat a nebo oslovte uvedeného kamnáře, kterého velice chválili. ufialu.cz/...

doplněno 27.06.09 19:35:

No a ještě jedna stavba pece, ale venku na zahradě. Jistě ale princip stejný: chatar-chalupar.cz/...

doplněno 27.06.09 19:44:

Poslední můj příspěvek, kde se hovoří, že nebylo možné sehnat potřebnou literaturu. Takže to potvrzuje, že asi bude nejlepší, obrátit se na kamnáře, který pomohl rekonstruovat pec U Fialů, aby pec opravdu pekla. *klik* Tak ať se Vám to povede vlastními silami a nebo s odborníkem! *placni*

archaiabrno.org/...

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Nevím odkud jsi, ale kontaktoval bych nějaké muzeum, nebo skanzen. Repliky pecí se dělají. Našl jsem třeba tohle:

tyden.cz/...

je tam i psáno o nějaké etnogravce (plány). Ale pece jsou myslím dost různé taky podle kraje. Princip bude ale asi stejný.

doplněno 26.06.09 16:56:

Sorry za překlepy. Etnografka s v, no fuj. :)

kote007*
hodnocení

Děkuji moc za odkazy a info.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]