Nejste přihlášen/a.
bude stačit i podpalovač, záleží kolik chcete roztopit briket a kolik máte času - zda prvně zapálenými briketami budete podpalovat další. Neumím si představit jak jedním podpalovačem chcete zapálit půl balíku briket Ale půjde to, jen to bude trvat krapet dlouho.
Používám komín od webbera. Je to super a přesně pro váš účel. Nasypou se briketu do komínu, pod ně se dá podpalovač a cca za 15-25 minut máte všechny brikety zapálené. Mám ho už asi 6 let a bez něj ani ránu. Protože jsem netrpělivý přidám pod něj i pár kousků jemného dřeva, aby to bylo rychlejší.
muzete hned, mezi briketami pro vzduch dost prostoru... resp jak vyhoří dříví hned bych tam dosypal, co je potřeba. Zapálené brikety mají v sobě dost energie, aby zápálily další. Jen jim musíte dít čas a musí být hodně na sobě - v kontaktu. Ne rozsypané na plocho.
Já jsem za léta praxe zůstal u tohoto postupu. Rozprostřu na rošt brikety, na brikety udělám hraničku ze suchých třísek. Třísky zapálím a nechám dohořet. Až třísky vyhoří, jsou brikety pěkně rozpálené a dávám jich tolik, aby se nemusely dosypávat. Protože brikety odhořívají zhora, vydrží žár hodně dlouho a protože se s briketami už nehýbe, vzniká minimum kouře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.