Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak roztopit brikety v grilu?

Od: vevas odpovědí: 11 změna:
Dobry den, bude mi stacit pri roztopeni grilu briketami jen tuhy podpalovac a brikety nebo tam musim jeste narvat drevo? Dekuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

bude stačit i podpalovač, záleží kolik chcete roztopit briket a kolik máte času - zda prvně zapálenými briketami budete podpalovat další. Neumím si představit jak jedním podpalovačem chcete zapálit půl balíku briket :) Ale půjde to, jen to bude trvat krapet dlouho.

Používám komín od webbera. Je to super a přesně pro váš účel. Nasypou se briketu do komínu, pod ně se dá podpalovač a cca za 15-25 minut máte všechny brikety zapálené. Mám ho už asi 6 let a bez něj ani ránu. Protože jsem netrpělivý přidám pod něj i pár kousků jemného dřeva, aby to bylo rychlejší.

Jak roztopit brikety v grilu?

adam20
hodnocení

2x

Já to roztápim horkovzdušnou pistolí (10-15min)

hodnocení

1x

Já ještě používám malej větraček a za 5min mám výheň jak u kováře

vevas
hodnocení

Dekuji za odpovedi, myslim ze tedy nasekam nejake drobne drivi jen na podpal a na to naskladam pul kila briket. A v jaky moment prihazujete dalsi brikety? Podarilo se mi je pridat pozde a uz nechytli. Diky

muzete hned, mezi briketami pro vzduch dost prostoru... resp jak vyhoří dříví hned bych tam dosypal, co je potřeba. Zapálené brikety mají v sobě dost energie, aby zápálily další. Jen jim musíte dít čas a musí být hodně na sobě - v kontaktu. Ne rozsypané na plocho.

hujer123*

Já jsem za léta praxe zůstal u tohoto postupu. Rozprostřu na rošt brikety, na brikety udělám hraničku ze suchých třísek. Třísky zapálím a nechám dohořet. Až třísky vyhoří, jsou brikety pěkně rozpálené a dávám jich tolik, aby se nemusely dosypávat. Protože brikety odhořívají zhora, vydrží žár hodně dlouho a protože se s briketami už nehýbe, vzniká minimum kouře.

hodnocení

0x

My jsme dali pár šišek a super.

trtr
05.07.15 10:01

*palec* pro šišky

hodnocení

0x
Já používal většinou jen pár zmačkaných novin, případně obal či plato od vajíček. Když nebyl čas, tak teplovzdušnou pistoli. Teda u dřevěného uhlí.
Když je velká akce, brikety rozpálím na sítě nad plynovým grilem a přesypu. Některé lahůdky jsou lepší na klasický způsob.

danys*
hodnocení

0x

v grilu rozdělejte oheň, dejte tam nějaké menší dřevo, nejlépe třísky a postupně do ohně vhazujte brikety.

nico13
hodnocení

0x

Souhlas s horkovzdusnou pistoli. Mam gril s vikem - 5 minut nazhaveni uhli, dole i na viku otevru vzduch a samo se to rozjede.

Pokud chcete vylozene klasiku, tak radsi dejte i slabe drevene trisky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]