Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Levný spolehlivý kráječ na chleba-který?

Od: mcgyver® odpovědí: 7 změna:

Potřebuju akutně poradit ohledně výběru chleba. Chtěl bych spíše mechanický, ale ty se moc neprodávají takže asi elektrický líbil by se mě tento: kuchynske-krajece.heureka/... , takže něco spolehlivého kolem této ceny. Děkuji za rychlé odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

2x

Zbytečně velký a drahý. Úplně stačí uváděný na prvním místě MAS 4201. Zabírá velmi málo místa, je vždy k použití, spolehlivý, dobře krájí, ideální na měkký chleba, i na žitný, okrajovala jsem i tenoučké kůrky, když jsem měla obroušené zuby, ideální na krajíce do školy a do práce. Chleba je nakrájený inteligentně /jestli to tak mohu napsat/. Mám podobný zřejmě starší/ typ dva roky/. Ve složeném stavu je široký pár centimetrů a jedním pohybem se rozloží. Nepoužívám žádné ty průhledné podavače a přidržovače. Krájím pouze chleba a jenom vyfoukám. Zkoušela jsem i jiné suroviny, salám a tak, ale to čištění je nepříjemné, no jako nářezák. Takže již krájím pouze chleba, nebo pečivo.

doplněno 04.07.15 22:56:

Z ekonomického hlediska je dobrá investice. Pokud nejíte patky, tak nevyhazujete - sušíte malinkou patičku. Mám dojem, že i ten chleba vydrží déle, lépe se zužitkuje. Dále koupíme dva chleby třeba ve slevě a jeden nakrájím a dám v pytlíkách do mrazáku. V těchto velký vedrech, kdy se nikam nechce do obchodu, přijde vhod. Zrovna tak v zimním období při ledovce a námraze, nebo při nemoci. Měla jsem na začátku roku zánět v dlani a i s jednou rukou, trošku s přidržením nemocné ruky, jsem chleba na kráječi mohla ukrojit, nožem by to nešlo.

doplněno 04.07.15 23:07:

U nás se používá denně.

doplněno 06.07.15 20:03:

Přítel má Bosch Spot jistě 20 let, bez ostření nože, bez údržby. Asi byl ten plast silnější a dnes se šetří, známe to u všech výrobků. Výrobky i potraviny jsou dnes o něčem jiném. Tento starý typ se nikde neprohýbá, spokojenost nad míru.

ladinpraha*
hodnocení

0x
Ja ti reknu jenom svoji zkusenost. Kazdy krajec vic prekazel, nez slouzil. Cisteni taky nic moc. Podle me je idealni elektricky nuz. Na chleba, mekke pecivo, maso, i zmrzle. Je univerzalnejsi, je porad v dosahu a na kuchynske lince prakticky nezabira zadne misto.
doplněno 04.07.15 20:52: Vypla elektrika, to prakticky neznam. Par minut za rok, maxímalne. Ale vzdycky muzes pouzit ten nuz, kterym si pak ten chleba namazes. Pokud ho tedy potme najdes. :-D
doplněno 04.07.15 22:05:

Ale ten tvůj Bosch taky nemá kliku pro případ výpadku proudu.

hodnocení

To jo, ale když je vyplá elektrika, tak si nelze nic ukrojit.

joudic*
hodnocení

0x

no covece s vasim nickem si kupovat krajec *vtip**vtip* my meli kdysi davno u rodicu rucni (i u prarodicu), nikdo ho nepouzival, ale byl furt na lince :) asi soudoba dekorace :)

Staci bud obycejny nuz ostry jak britva, a nebo klasicky zubaty urceny primo na chleb.

hodnocení

0x

Koukněte na Aukro,jsou tam i mechanické.Mám odsud 2 a oba fungují jak mají.

nejlepčí kráječ je nuž na chleba a pečivo,rychlé skladné,nenáročné,a zvládne to každý

nikdo*
hodnocení

0x

Z mojí zkušenosti. Nikdy nekupujte jakýkoliv plastový. Ty plastové nic nevydrží, prohýbá se to tak, že stejně neuděláte rovný krajíc. Z toho vyplývá, že potřebujete kovový, a ten pod 5tisíc nepořídíte.

Ale: Každý kráječ furt jen někde překáží, děckám stejně chleba musíte nakrájet, a nakonec zjistíte, že jen pro sebe ho nepotřebujete, protože nůž je rychlejší. Toť moje zkušenosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]