Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím o pomoc. Máme pronajatý byt,ale majitel k nám chodí kdy se mu zachce. Dnes třeba přišel s nějakým pánem se dívat na přívod vody na záchodě a v koupelně,pak asi po 10minutách, přišla majitelova manželka se sousedkou.Sousedka po chvilce odešla.Paní majitelka zavřela dveře a všichni jsme stáli v předsíni.Vůbec se neomluvili a ani neřekli proč vůbec přišli,A navíc paní majitelka, mě ještě požádala jestli se může jít podívat do celého bytu,že chce vidět jak bydlíme. To jsem ji řekla,že nemám uklizeno, že ať se nezlobí. (Když má člověk zlomenou ruku,tak tem úklid jde špatně). Tak nakonec požádala,jestli může na záchod. A to je právě ten problém,že ve smlouvě mají uvedeno,že si vyhrazují právo na příležitostné použití WC a koupelny.Navíc v bytě máme jeden pokoj,který je zamčený,který nám nepronajímají a vyhrazují si právo vstoupit do uzamčeného pokoje. Mimochodem jejich vstup do bytu je,že zazvoní a ihned vejdou. Jednou dokonce přišla úplně neznámá slečna,zazvonila a vešla,řekla,že si jde jen pro nějaké věci... JE TO HUMUS. můžu se nějak bránit?
zmente najem, kdyz vam to vadi... do pronajmu mi v zivote nikdo nechodil, krome na vesnici (cely dum), ale byl to mily pan a chodil jen semtam kvuli toho, aby to zuslechtoval (za tu dobu kompletne zrekonstruoval koupelnu, kuchyn apod do moderniho stavu), do pokoje nikdy nesel a kdyz jsem neodpovidal na klepani, odesel
Vyměňte si zámek, mají právo kontroly, určitě máte nájemní smlouvu, kde je popsán vzájemný vztah. Vše je o dohodě. Rozhodně nemohou kdykoliv narušovat vaše soukromí, natož tam vodit cizí lidi po bytě, mino odborníky pro případnou rekonstrukci či opravu, pokud nejsou předem ohlášeni.
No, vzhledem k tomu, že jste podepsali smlouvu, kde jim toto chování umožňujete, tak nemůžete nic. Já bych si alespoň dala zámek na svoje obytné místnosti, aby mi tam nikdo nelezl. A klidně i na koupelnu.
doplněno 04.07.15 00:33:Aha, tak teď koukám, že i koupelnu má ve smlouvě... Tak alespoň na obytné prostory bych dala zámek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.